Dedkova utvara ali realen cilj: Pri 60 letih do ATP točke?

ATP 25. Mar 20246:00 0 komentarjev
Tenis
FOTO: Profimedia

Grški ultra-veteran Tasos Taiganides si je za cilj zadal doseči vsaj eno točko za razvrstitev na ATP lestvici teniških profesionalcev. Obstaja ena velika težava – sam ni profesionalec niti po rezultatih, še manj pa po igri sodeč.

Taiganides je pred kratkim praznoval rojstni dan, na svet je privekal 18. marca 1965.

To pomeni, da mu še približno leto dni ostaja do izpolnitve svojega velikega cilja: osvojiti vsaj eno točko za razvrstitev na ATP lestvici teniških profesionalcev do okroglega jubileja 60 let. Grk je konec leta 2022 odigral tri tekme kvalifikacij na turnirjih serije ITF in na teh treh srečanjih nabral vsega štiri igre. Lani je sodeloval na petih različnih turnirjih in v predtekmovanju vselej končal že na prvi stopnički, pri tem pa zbral ušive tri “geme”.

Trma ga žene dalje in tako je letos na Kreti v Heraklionu spet zaigral v treh kvalifikacijskih duelih ter – jasno – vse izgubil. Včeraj je proti Avstralcu Hudsonu Baxterju osvojil dve igri.

Taiganides želi postati najstarejši igralec na ATP lestvici v zgodovini tenisa in se s tem zapisati v Guinnessovo knjigo rekordov.

Oglejte si spodnji video posnetek in nam povejte, ali se vam zdi, da bo “dedku” izpod Olimpa uspelo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!