“Federer je tenis, a Đoković je najboljši v zgodovini”

ATP 4. Okt 202114:06
Foto: AP Photo/Alberto Pezzali

Nekdanji italijanski teniški igralec Paolo Bertolucci ne skriva svojega občudovanja do Novaka Đokovića in Rafaela Nadala.

Paolo Bertolucci je nekdanji 12. igralec sveta, zmagovalec Davisovega pokala in kasneje tudi selektor italijanske reprezentance za Davisov pokal.

“Federer je tenis, mi vsi smo federerovci, a Đoković iz leta 2015 in zadnjega leta dni je najboljši igralec v zgodovini. Nadal in on sta v stanju, da sta ves čas mentalno in tekmovalno v ritmu, v katerem jaz ne bi zdržal niti pet minut. Kako to uspeta? Zavidam jima in ju občudujem,” je dejal Bertolucci in dodal: “Vsi trije poznajo zgodovino športa in jo spoštujejo. Srečate jih na večerji in oni bodo vedno prišli, da vas pozdravijo, vedo, kdo ste in pokramljajo z vami. To je znak izobrazbe, a tudi spodobnosti in skromnosti.”

Italijan je še sporočil, da je za uspešnega igralca še kako pomembna tudi čustvena stabilnost. “V tenisu je prav tako pomembno najti pravo ženo. Soproga Federerja je tenisačica, kot tudi dekle Berrettinija, Đoković je svojo ženo spoznal v šoli, Nadal pa svojo pozna, odkar je bil otrok. Na drugi strani imate Borga, ki se je izgubil v določenem trenutku,” je sklenil danes 70-letni Bertolucci.