Federer spregovoril o načrtih za prihodnost

Tenis 12. Jun 20229:18 0 komentarjev
Foto: Elise Amendola - AP via Guliverimage

Roger Federer teniškega loparja še ne namerava postaviti v kot. Švicar je že napovedal, da se bo na igrišča vrnil že naslednje leto, a dodal, da z izjemo nastopa na Laverjevem pokalu in turnirju v Baslu, drugih načrtov zaenkrat še nima.

Nekdanja številka ena svetovnega tenisa, ki bo avgusta praznovala že svoj 41. rojstni dan, je svoj zadnji nastop vpisala lanskega julija v Wimbledonu. Švicar se je tedaj prebil do četrtfinala, ko je moral premoč priznati Poljaku Hubertu Hurkaczu.

Federer je sicer že pred časom potrdil, da se bo na teniška igrišča vrnil v prihodjem letu, ko bo nastopil na domačem turnirju v Baslu, še pred tem pa bosta skupaj z Rafaelom Nadalom zaigrala na Laverjevem pokalu v Londonu.

“Da, zagotovo,” je za Tages-Anzeiger dejal teniški zvezdnik, ko so ga pri časniku povprašali, ali se želi leta 2023 vrniti na ATP Tour. “Kako in kdaj še ne vem, vendar sem si tako zamislil. Z izjemo Lavarjevega pokala in nastopa v Baslu še nisem delal drugih načrtov. Pomembno mi je le, da okrevam in se znova vrnem k treningom. Ko mi bo to uspelo, se bom odločil, na koliko turnirjih bom lahko nastopil,” je zatrdil teniški igralec, ki ga je od igrišč oddaljila poškodba kolena.