Đoković brez težav, Murray nemočen proti Kanadčanu

ATP 2. Jul 202118:59 > 23:22
Novak Đoković, foto: Guliverimage.

Novak Đoković je brez večjih težav s 3:0 v nizih napredoval med 16 najboljših v Wimbledonu. S 6:4, 6:3 in 7:6 je izločil Američana Denisa Kudlo.

Novak Đoković, prvi igralec svetovne jakostne lestvice ATP in petkratni zmagovalec Wimbledona, nastopov na sveti travi ni začel najbolje. V prvem krogu je izgubil uvodni niz proti Jacku Draperju, a od tega trenutka naprej nanizal devet zaporednih nizov in se prebil že v osmino finala.

Najprej je zlahka izločil še Kevina Andersona, nato z malce več dela še Denisa Kudlo. Prvi niz je Srb dobil z enim odvzetim servisom, v drugem je moral servis nasprotniku odvzeti dvakrat.

Še največ težav je imel v tretjem nizu, ki ga je dobil po podaljšani igri. Obranil je tudi žogico za niz in podaljšano igro dobil z 9:7. V naslednjem krogu se bo pomeril proti Čilencu Cristianu Garinu, 20. igralcu lestvice ATP.

Izpad Murrayja

Veliko pozornosti je bilo v petek zvečer na obračunu med Andyjem Murrayjam, ki v Wimbledonu nastopa s povabilom organizatorjev, in Kanadčanom Denisom Shapovalovom. Boljši je bil Kanadčan, ki mu Murray ni uspel nuditi pravega odpora. Slavil je s 6:4, 6:4 in 6:2.

Neposredne prenose iz Wimbledona si oglejte na programih Sportkluba!

Omeniti velja naslednji nastop Kaje Juvan, ki bo v soboto zaigrala na osrednjem igrišču, kjer bo proti proti Američanki Coco Gauff lovila največji uspeh v karieri – preboj med 16 najboljših na turnirju velike četverice.

Komentari

Vaš komentar