Đoković upa na toplo dobrodošlico ob vrnitvi v Avstralijo

ATP 24. Dec 202216:11 0 komentarjev
Đoković v Torinu; Foto: Guliverimage

Novak Đoković upa, da ga bo javnost v deželi tam spodaj toplo sprejela, ko se bo prihodnji mesec vrnil na odprto prvenstvo Avstralije, zdaj ko je drama okoli njegovega cepilnega statusa in deportacije uradno za njim.

Devetkratni prvak OP Avstralije ni mogel nastopiti na uvodnem turnirju za grand slam sezone leta 2022, potem ko so ga izgnali iz Avstralije.

Po deportaciji je bil Đokoviću prepovedan vstop v Avstralijo za tri leta, vendar je bila ta odločitev razveljavljena in peti igralec sveta je zadovoljen, da se bo v Melbournu lahko potegoval za deseti naslov in skupno rekordni 22. naslov na turnirjih za grand slam. Prav toliko (22) jih ima tudi Španec Rafael Nadal.

“Od sebe vedno zahtevam najboljše, zato bomo videli. V preteklih letih sem imel res srečo, da sem v Avstraliji igral zelo dobro,” je v petek na turnirju Svetovne teniške lige v Dubaju novinarjem povedal Đoković.

“Po tem, kar se je očitno zgodilo v začetku leta, upam, da me bodo tam dostojno sprejeli, in upam, da mi bo to pomagalo pri igranju dobrega tenisa,” je še dodal devetkratni zmagovalec OP Avstralije.

35-letni Đoković letos ni mogel nastopiti na dveh od štirih velikih turnirjih, saj je moral zaradi praktično identičnih težav izpustiti tudi odprto prvenstvo ZDA.

Đoković: Rad bi igral tako dolgo, kot bo mogoče

Kljub temu je kampanjo leta 2022 zaključil odlično, saj je osvojil naslove v Tel Avivu, Astani in finalu ATP v Torinu ter se uvrstil v finale pariškega turnirja serije Masters.

Trofeji je pobral tudi v Rimu in Wimbledonu ter v celotni sezoni dosegel izkupiček 42-7 zmag in porazov.

Srb je v preteklosti že omenil, da bi rad igral do svojega 40. leta.

Na vprašanje, ali še vedno meni tako, je Đoković odgovoril: “Rad bi igral tako dolgo, kot bo mogoče. V glavi nimam nobene številke. Zaenkrat se mi stvari dokaj dobro razvijajo. Ne morem se pritoževati. Dokler bom igral na tej ravni, dokler bom imel željo, bom nadaljeval.”

Đoković se je v Dubaju počutil odlično:

Prva igralka sveta se ne obremenjuje z zaslužki

Medtem je bila prva igralka sveta Iga Swiatek zadovoljna, da je pristala na petem mestu Forbesovega letnega seznama najbolje plačanih športnic na svetu.

Vendar 21-letna Poljakinja priznava, da upa, da bo razširila svoj portfelj sponzorskih pogodb, tako da njeni zaslužki ne bodo odvisni le od njenih nastopov na igrišču.

Po podatkih Forbesa je Swiatek v letošnjem letu zaslužila 14,9 milijona dolarjev, od tega 9,9 milijona dolarjev z nagradami na turnirjih.

Medtem sta Naomi Osaka in Serena Williams, ki sta leta 2022 na turnejah preživeli bistveno manj časa, na vrhu seznama, saj naj bi prva zaslužila 51,1 milijona dolarjev, druga pa 41,3 milijona dolarjev.

“To ni moja motivacija. Na igrišču se najbolj zabavam, ko pravzaprav ne razmišljam o takšnih stvareh,” je zagotovila Swiatek, ki je leta 2022 osvojil osem naslovov, med njimi dva naslova za grand slam.

“Vesela sem, da se je moje življenje tako spremenilo, da lahko tekmujem na najvišji ravni in s tem zaslužim toliko denarja.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!