Shapovalov: ‘Ne bi mu bilo treba, a je prišel do mene’

Grand Slam 9. Jul 202123:24 > 23:27
Reuters

Denis Shapovalov se je po porazu v svojem prvem polfinalu Slama do novinarske konference umiril in posušil solze, ki so ga zalile takoj po koncu dvoboja z Novakom Đokovićem.

Kanadčanu so novinarji po srečanju postavili vprašanje, kako komentira besede Novaka Đokovića, da njegov čas vsekakor še prihaja. Denis je razširil usta in dejal, da bi mu prijalo, če bi nekoč lahko “Nole” opravljal funkcijo njegovega trenerja.

“To bi me zelo razveselilo, ker bi pomenilo, da je končno nehal igrati (smeh). Hecam se, Novak je izjemen človek. Veste, da je prišel k meni v slačilnici in mi namenil nekaj besed, kar mi veliko pomeni, pa dobro veste, da nima nikakršne obveznosti do mene. Dejal mi je, da točno ve, kako slabo se počutim v tem trenutku in da je prepričan, kako moj čas še prihaja,” je po porazu dejal 22-letni Shapovalov.

“Ko vam tako pomemben nasprotnik reče kaj takega, imajo besede težo, saj mu tega res ne bi bilo treba početi. Novaka se premalo spoštuje. Vse skupaj samo dodatno kaže, kako velika oseba je. Gre za enega izmed največjih tenisačev v zgodovini in neverjetno je kaj takega slišati iz njegovih ust,” je zaključil kanadski igralec.

Đoković se je z zmago 3-0 v nizih uvrstil v svoj trideseti finale na turnirjih velike četverice in bo lovil že 20. zmago, s čimer bi se po titulah na Grand Slamih izenačil z Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom.

Na drugi strani mreže bo tokrat debitant v finalih “Majors” turnirjev, Italijan Matteo Berrettini. Dvoboj si boste v nedeljo od 15. ure dalje lahko ogledali na Sportklubu 1.

Komentari

Vaš komentar