Srđan Đoković: Sin bo najverjetneje izpustil Melbourne

ATP 28. Nov 202112:42 > 12:45 2 komentarja
Foto: Guliverimage

Srđan Đoković, oče prvega teniškega igralca sveta, Novaka Đokovića, je za srbske medije povedal, da bo njegov sin najverjetneje izpustil prvi vrhunec sezone 2022, Odprto prvenstvo Avstralije.

Oče najboljšega teniškega igralca zadnjih let je gostoval v jutranji oddaji na TV Prva.

Najbolj zanimiva tema za povezovalca je bila seveda vprašanje, ali bo Novak Đoković sploh zaigral na prihajajočem OP Avstralije, ki se začne sredi januarja.

Direktor turnirja Craig Tilley je namreč ta teden spet zatrdil, da bodo v državo spuščali samo dvakrat cepljene igralce in igralke.

“To, ali se je kdo cepil ali ne, je intimna odločitev vsakega posameznika, kar je zapisano tudi v ustavo. Vsak naj se sam briga za svoje zdravje. Bo Novak sporočil, ali je, ali ni? Ne vem, mislim pa da ne,” je dejal Srđan.

Oče srbskega teniškega igralca je nadaljeval: “Ali se bo Novak pojavil v Avstraliji, je odvisno od tamkajšnjih oblasti. Vsi vemo, da si tega želi z vsem svojim srcem, toda pod trenutnimi pogoji to pač ne bo mogoče. Vsaj jaz na njegovem mestu ne bi šel. Je moj sin, zdaj pa sami ocenite, kaj bo storil.”

Zbodel je direktorja Avstralske teniške zveze, Tilleya, ki je dejal, da bodo lahko na OP Avstralije nastopili samo tisti tenisači/-ce, ki se bodo predhodno “pičili” s priznanimi cepivi: “Gospod Craig, kaj točno pa to je priznano cepivo? Je to rusko cepivo? Z našega zornega kota v Srbiji sta v redu le kitajska in ruska, za vas pa ne?”

Photo by Darrian Traynor/Getty Images
Photo by Darrian Traynor/Getty Images

Kontroverzni oče Đoković je za konec odgovoril še na vprašanje, če obstaja možnost stroge 14-dnevne karantene za tiste, ki se niso pripravljeni cepiti, če bodo Avstralci seveda to možnost sploh imeli. Srđan cinično odgovarja: “Da, slišal sem za to možnost, ampak potem si dva tedna zaprt, ne smeš niti v hotelski lobi. Res so se ‘dobro’ spomnili. Naj turnir po 14 dneh v hotelski sobi igra tisti, ki je prišel na tako ‘vrhunsko’ idejo.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje