Đoković: Sem pred zahtevno odločitvijo

ATP 21. Nov. 202111:181 komentar
Delite:
Bo Đoković branil naslov v Avstraliji? Foto: Sydney Low via Guliverimage

Prvi teniški igralec sveta Novak Đoković ne ve, ali bo lahko branil naslov na odprtem prvenstvu Avstralije zaradi pogoja, ki od udeležencev turnirja zahteva, da so cepljeni proti novemu koronavirusu. Đoković je v Melbournu devetkrat zmagal, nazadnje lani. Zmagovalec 20 turnirjev za grand slam namreč ne želi razkriti, če je bil cepljen.

“Če sem iskren, se nisem pogovarjal z Avstralsko teniško zvezo,” je po porazu v polfinalu zaključnega turnirja ATP v Torinu proti Nemcu Alexandru Zverevu novinarjem povedal Đoković, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Čakal sem samo, da slišim, kakšne bodo novice. Zdaj, ko vem, bomo morali počakati in videti,” je še dejal Đoković.

Đoković naj bi v začetku prihodnjega leta lovil rekordni enaindvajseti naslov na turnirjih za veliki slam. Za zdaj še ni jasno, ali bo prvi teniški lopar sveta januarja zaradi zahtev po cepljenju odletel v Melbourne.

REUTERS/Asanka Brendon Ratnayake

Direktor uvodnega grand slama sezone Craig Tiley je konec tedna potrdil, da bodo vsi igralci in igralke ter drugi, ki bodo sodelovali na OP Avstralije januarja v Melbournu, morali biti cepljeni proti okužbi z novim koronavirusom.

“Bilo je veliko ugibanj okrog Novakovega statusa. Tudi javno je dejal, da je to njegova zasebna zadeva. Radi bi ga ponovno videli tukaj. Tudi on pa ve, da mora biti cepljen, da bo lahko igral,” je bil jasen Tiley.

Nespodobna zahteva opernega pevca

Slavni italijanski operni pevec Andrea Bocelli je od organizatorjev sklepnega turnirja teniške serije ATP v Torinu za 10-minuti nastop zahteval 125.000 evrov, poroča italijanski časnik La Stampa. Organizatorji so pevca zaradi mastnega honorarja zavrnili.

Časnik piše, da gre za zelo “hrabro zahtevo pevca” za 10-minutni nastop. V Torinu naj bi namreč ob italijanski himni zapel še eno pesem po lastnem izboru.

Iz organizacijskega komiteja pa so dodali, da z Novakom Đokovićem, Alexandrom Zverevom, Danilom Medvedjevom in drugimi na turnirju že nastopa dovolj zvezdnikov.

 

Komentari

Vaš komentar