Udaren začetek sezone: Vračata se nosilca 26 naslovov za Grand Slam

Grand Slam 7. Dec 20239:40 0 komentarjev
Rafa Nadal; FOTO: Guliverimage

Prvi teniški turnir za veliki slam v sezoni, januarsko odprto prvenstvi Avstralije, bo prizorišče vrnitve dveh velikih imen svetovnega tenisa. Na seznamu za turnir v Melbournu 2024 sta tako Španec Rafael Nadal kot Japonka Naomi Osaka.

Medtem pa na seznamu manjkata nekdanja zmagovalka OP ZDA Emma Raducanu ter vročekrvni Avstralec Nick Kyrgios, ki je imel januarja operacijo kolena, nato pa si je raztrgal še vezi v zapestju in tekom leta izgubil uvrstitev na ATP lestvici.

Direktor turnirja OP Avstralije Craig Tiley je nedavno sicer dejal, da pričakuje na domačem grand slamu vseeno pričakuje Kyrgiosa, tako da je zanj bržkone rezerviral posebno povabilo.

Eden po poškodbi, druga po porodniški in psiholoških težavah

Enega je pred dnevi prejela Danka Caroline Wozniacki, zmagovalka tekmovanja leta 2018, se tako prvič po štirih letih vrača v Melbourne. Tam bo tudi povratnica po porodniški Angelique Kerber, ki je Avstralijo osvojila leta 2016.

Nadal in Osaka se bosta po pričakovanjih vrnila na grand slam, potem ko sta prijavljena tudi na pripravljalni turnir v Brisbanu.

Zmagovalec 22 turnirjev za grand slam Nadal zaradi poškodbe ni igral vse od letošnjega OP Avstralije in ima zamrznjeno uvrstitev na svetovni lestvici (9.).

Naomi Osaka; Foto: Guliverimage

Osaka – štirikratna zmagovalka na največjih turnirjih – pa je julija rodila hčerko Shai in ni igrala vse od septembra 2022, potem ko je imela psihološke težave. Tudi ona ima zaščiteno uvrstitev na lestvici za igralke po vrnitvi s porodniškega dopusta (46.).

Odprto prvenstvo Avstralije bo od 14. do 28. januarja, naslova pa bosta branila Belorusinja Arina Sabalenka in Srb Novak Đoković.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!