Urok Ige Świątek razvozlala grška ‘boginja’

Grand Slam 9. Jun 202115:18 > 15:22
Twitter

Znan je tudi drugi jutrišnji polfinalni par na Rolandu Garrosu za posameznice. Sestavljata ga Barbora Krejčikova in Maria Sakkari.

POVEZANO

Po 22 zaporedno osvojenih nizih na pariškem turnirju je Iga Świątek vendarle naletela na previsoko oviro. Lanskoletna zmagovalka Rolanda Garrosa je v četrtfinalu prestižnega turnirja na pesku izgubila proti Mariji Sakkari.

Grkinja se je z agresivno in natančno igro z osnovne črte po uri in pol slavila s 6:4, 6:4 in se prvič prebila med najboljše štiri na turnirjih velike četverice, potem ko je že s četrtfinalom dosegla karierni mejnik.

Poljakinja ni imela svojega dne, naredila je preveč neizsiljenih napak, taktika igranja zgolj po diagonali ni delovala, ustavila pa jo je tudi poškodba kolka.

 

Teniška Grčija je na nogah. Poleg Stefanosa Cicipasa, ki si je včeraj zagotovil polfinale med posamezniki, je sedaj preboj uspel še njegovi rojakinji in dobri prijateljici. Za sobotni finale se bo jutri predvidoma okoli 17. ure pomerila proti Barbori Krejčikovi.

To bo njun tretji medsebojni dvoboj, oba je z 2-0 v nizih dobila Čehinja. Prvega na ITF turnirju v poljskem Torunu že leta 2014, drugega pa letos v Dubaju na turnirju serije 1000.

Komentari

Vaš komentar