RG: Krejčikova “ukradla” niz, nato pa “razbila” Coco Gauff

Tenis 9. Jun 202113:55 > 14:02
Julian Finney/Getty Images
Julian Finney/Getty Images

Barbora Krejčikova se je prvič v karieri na turnirju za grand slam uvrstila v polfinale. Čehinja je v četrtfinalu Roland Garrosa s 7:6 (8:6) in 6:1 premagala 17-letno Američanko Coco Gauff.

Na začetku dvoboja ni kazalo na takšen razplet. Gauff je povedla s 3:0 in zdelo se je, da ima vse pod nadzorom. Krejčikova se je vrnila in rezultat poravnala na 3:3, a je Američanka z novim breakom v osmi igri prišla na igro do osvojenega prvega niza.

Toda Čehinja se ni dala. Rešila je zaključno žogico in znižala na 5:4, nato pa izenačila na 5:5. Na svoj servis je pri rezultatu 6:5 uspela rešiti še dve zaključni žogici in dvoboj pripeljala do podaljšane igre. Tudi takrat je bila Coco Gauff bližje osvojenemu prvemu nizu. Prišla je do 6:4, dobila četrto in peto priložnost, a to ni bilo dovolj. Krejčikova je dobila štiri zaporedne točke in dobesedno “ukradla” niz Američanki.

Od takrat dalje je bila naslednjih 15 minut na igrišču le Krejčikova. Igra Coco Gauff je povsem razpadla in v določenem trenutku je Čehinja vodila s 5:0. Zdelo se je, da je vsega konec.

Toda mlada Američanka se je vendarle prebudila. Vzela je igro na svoj servis in nato rešila tri zaporedne zaključne žogice na servis Krejčikove. S tem je rezultat znižala na 5:2 in nato še dvakrat uspela preprečiti Čehinji, da dokonča delo. Gauffova je prišla do 5:3, a to je bilo tudi vse. Krejčikova se je zbrala in brez izgubljene točke prišla do največje zmage v karieri dozdajšnji karieri.

Za uvrstitev v finale bo Krejčikova igrala z zmagovalko dvoboja med Grkinjo Mario Sakkari in branilko naslova Igo Świątek.

.

Komentari

Vaš komentar