V Wimbledonu konec slovenskih nastopov, znane polfinalistke

Grand Slam 6. Jul 202218:28 > 19:15 0 komentarjev
Mike Hewitt/Getty Images

Tretji vrhunec sezone se bliža koncu. Na deseti igralni dan smo v All England Clubu izvedeli za vse štiri polfinalistke, zvečer bosta znana še preostala dva potnika v polfinale v moški konkurenci posameznikov, medtem ko je slovenskih nastopov praktično konec.

V Wimbledonu so znane vse štiri polfinalistke med posameznicami.

Kot zadnji sta se skozi sito četrtfinala prebili Simona Halep in Jelena Ribakina. Romunka je s 6:2 in 6:4 odpravila Američanko, Amando Anisimovo, Ribakina pa je bila z 2:6, 6:3, 6:4 boljša od Ajle Tomljanović.

Spet igram svoj najboljši tenis, mojo samozavest pa bi ocenila z oceno ‘dobro’, občinstvo mi s spodbujanje vsekakor pomaga,” je po svoji tretji uvrstitvi v polfinale na sveti travi povedala Halep.

Za drugi finale v Wimbledonu (leta 2019 je ob zadnjem obisku osvojila turnir) se bo četrtič pomerila proti Ribakini.

Kakšna ironija bi to bila

Ta je v obračunu dveh deklet, ki ne zastopata države svojih staršev – Tomljanović namesto za Hrvaško igra za Avstralijo, Ribakina pa namesto za Rusijo predstavlja Kazahstan – slavila po slabih dveh urah.

Igralka, ki je imela zadnja tri leta v strokovnem štabu kar lep čas Slovenca, Toma Kočevar Dešmana, je sploh prva predstavnica Kazahstana, ki se je na turnirju velike četverice prebila v polfinale. Bila bi kar močna ironija, da na turnirju, kjer je Rusom in Rusinjam prepovedano nastopati, zmaga … Rusinja!

Konec slovenskih nastopov

Najboljša slovenska teniška igralka med dvojicami Andreja Klepač se je s Čilenko Alexo Guarachi poslovila v četrtfinalu ženskih dvojic na tretjem grand slamu sezone v Wimbledonu. Premoč sta morali priznati belgijsko-kitajski navezi Elise Mertens/Shuai Zhang, ki je po uri in minuti igre slavila s 6:3, 6:2.

Šestintridesetletna Koprčanka je letos prvič zaigrala v četrtfinalu ženskih dvojic v Wimbledonu, pred tem pa je med zadnjih osem prišla tudi na preostalih turnirjih velike četverice.

Foto: Guliverimage

Vse slovenske nastope na letošnjem turnirju v All England Clubu je sklenil Bor Artnak.

Litijan je v obračunu osmine finala mladinskih parov skupaj s Čehom Hynekom Bartonom klonil proti ameriški navezi Alex Michelsen/Sebastian Gorzny, še pred tem pa moral med posamezniki kot 14. nosilec priznati premoč Špancu Pedru Rodenasu, ki je slavil s 6:1, 6:2.

Wimbledon (47 milijonov evrov):

ženske:

četrtfinale
Jelena Ribakina (Kaz/17) – Ajla Tomljanović (Avs) 4:6, 6:2, 6:3;
Simona Halep (Rom/16) – Amanda Anisimova (ZDA/20) 6:2, 6:4.