Zidanšek: “Spoznala sem, da se lahko kosam z najboljšimi”

Grand Slam 10. Jun 202120:39
Za Tamaro Zidanšek je odličen turnir v Parizu. Foto: Teniška zveza Slovenije

Čeprav je stadion Philippa Chatrierja prvič po petih zmagah danes zapuščala sklonjene glave, pa Tamara Zidanšek po polfinalnem porazu na Roland Garrosu ni bila pretirano razočarana. S predstavami v Parizu si je dokazala, da se lahko uspešno kosa tudi z najboljšimi teniškimi igralkami na svetu.

Slovenska teniška pravljica se je v Parizu končala, Tamara Zidanšek je v polfinalu odprtega prvenstva Francije izgubila proti Rusinji Anastasii Pavljučenko s 5:7 in 3:6. Kljub temu 23-letnica francosko prestolnico zapušča z dvignjeno glavo in najboljšim dosežkom v karieri, ki je obenem tudi največ uspeh slovenskega tenisa v samostojni Sloveniji.

“Za mano je dobra tekma. Znašla sem se v novem položaju. Seveda je bilo tudi nekaj nervoze. Kdo pa ne bi bil malce napet v tem delu turnirja. V obeh nizih sem imela priložnosti, a jih nisem izkoristila kot v prejšnjih dvobojih. Vendar sem se borila do konca. Zadovoljna sem s tem, kako sem stala na igrišču,” je v prvih odzivih dejala Tamara Zidanšek.

Tenisačico iz Slovenskih Konjic zdaj čaka nekaj dni odmora in počitka, potem pa se bo vrnila na igrišča z naslednjim ciljem – tretjim turnirjem velike četverice v angleškem Wimbledonu. Še prej bo ob prihodu domov na vrsti obljubljena zabava v hiši menedžerja in trenerja Marjana Čuka. Toda rezultatski izzivi in ambicije so po tem uspehu še večji.

“Na tem turnirju sem spoznala, da se lahko kosam z najboljšimi igralkami na svetu. To bom zdaj skušala izkoristiti v prihodnosti, novi turnirji in nove priložnosti bodo kmalu na vrsti. Na pesku v Parizu se nisem počutila nič drugače na igrišču kot pred desetimi leti. Stvari se počasi postavljajo na svoje mesto. Kar smo delali v preteklosti, se zdaj obrestuje. Pridobila sem na samozavesti in zdaj verjamem, da lahko vsako tekmo igram na tako visoki ravni,” je še pripomnila Zidanškova.

Po odličnem rezultatu v Parizu bo Zidanškova močno pridobila tudi na lestvici WTA, v ponedeljek se bo s 85. povzpela na 47. mesto.

Komentari

Vaš komentar