Grozljivo pričevanje Francozinje: Trener me je v dveh letih posilil 400-krat

Tenis 15. Sep 202310:27 12 komentarjev
Foto: Zajem zaslona

Nekdanja francoska igralka tenisa Angelique Cauchy je bila priča v okviru preiskave spolne zlorabe mladoletnikov znotraj francoske teniške zveze. Francozinja je razkrila grozljive podrobnosti, pri čemer trdi, da jo je trener v dveh letih posilil 400-krat, včasih trikrat na dan, je poročanje Le Parisiena povzel N1 Beograd.

Angelique Cauchy je na sodišču Palais Bourbon pričala, da jo je trener Andrew Geddes posilil kar trikrat na dan, potem ko je prevzel mesto selektorja francoske reprezentance, stara pa je bila le 12 let.

“Bili smo v La Bolu, tja je pripeljal svoje žrtve. To sta bila najslabša dva tedna v mojem življenju, posilil me je trikrat na dan,” je povedala oblastem. Dodala je, da ji je trener povedal, da ima aids, zato je od 13. do 18. leta živela v prepričanju, da ima tudi sama to bolezen.

“Velikokrat sem razmišljala o samomoru. Prvo noč me je prosil, naj grem v njegovo sobo, a nisem. In tako je vstopil v mojo. Bilo je grozno. Bila sem zaprta, nisem mogla ven, ko sem hotela,” je povedala nekdanja igralka, ki je danes tudi sama teniška trenerka.

Trenerju je tudi rekla, da tega ne sme in ne želi, a ji je odgovoril, da se to včasih dogaja v odnosih med trenerji in učenci, ki preživijo veliko časa skupaj, in je to popolnoma normalno. Cauchy trdi, da je imel trener podporo predsednika teniške zveze.

“V svetu tenisa je bilo znano, da njegovo obnašanje do mladih deklet ni bilo korektno. Ko je deklica predsedniku očitala, da se do mladih obnaša neprimerno, z verbalnim in fizičnim nasiljem, je bil odgovor: ‘Da, ampak on nam prinaša naslove’,” trdi Cauchy.

Geddesove žrtve so postala še tri dekleta, stara med 15 in 17 let. Povedale so, da jih je trener prisilil v prekinitev vezi s svojimi družinami in prijatelji ter jih podvrgel vrsti nasilnih spolnih napadov v njegovem avtomobilu, garderobi ali med treningom.

Trener Andrew Geddes je bil leta 2021 obsojen na 18 let zapora zaradi spolnega nadlegovanja štirih deklet, starih od 12 do 17 let.