Slovenski dan v Parizu, Zidanškovi je uspel velik podvig

Tenis 31. Maj 202116:45 > 18:09 0 komentarjev
Tamari Zidanšek je v Parizu uspel velik podvig. FOTO: Guliverimages.

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v prvem krogu odprtega prvenstva Francije po skoraj treh urah in pol igre premagala sedmo igralko sveta Kanadčanko Bianco Andreescu in pripravila veliko presenečenje. Napredovala je tudi Polona Hercog, ki je bila boljša od 16. nosilke, Nizozemke Kiki Bertens. Od turnirja se je žal poslovila Kaja Juvan, ki je morala priznati premoč branilki naslova, Poljakinji Igi Swiatek.

Tamara Zidanšek, ki je na 85. mestu lestvice WTA, je v Parizu prišla do zmage kariere, za njo pa se je morala pošteno potruditi.

S Kanadčanko Bianco Andreescu, ki je na lestvici najboljših teniških igralk na svetu na visokem sedmem mestu, se je merila kar tri ure in 25 minut.

Zidanškova je prvi niz izgubila s 6:7, drugega pa dobila z istim izidom. V odločilnem tretjem nizu je bilo spet tesno, na koncu pa je z 9:7 zmagala 23-letna Slovenka.

Uspešna tudi Polona Hercog

Že pred njo je bila na delu najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog, ki je dvoboj pričela fantastično in po le 31 minutah igre dobila uvodni niz s 6:1. V drugem je Bertensova pokazala drugačen obraz, Slovenka je naredila več napak in Nizozemka je s 6:3 poravnala izid.

Tretji niz je bolje začela 16. nosilka, ki je povedla z 2:0, a je Hercogova izenačila. Pobuda je nato znova pripadla tekmici, ki je vodila 4:2, a se je Slovenka vrnila na 4:4. V nadaljevanju je Nizozemki odvzela začetni udarec, ohranila mirne živce in dvoboj uspešno pripeljala do konca.

V drugem krogu se bo Hercogova pomerila z boljšo iz dvoboja Lauro Siegemund – Caroline Garcia.

Kaja Juvan brez možnosti proti branilki naslova

Čez prvo oviro se ni uspelo prebiti Kaji Juvan. Od 20-letnice je bila boljša Iga Swiatek, deveta igralka sveta, ki je na OP Francije uspešno začela obrambo naslova.

Mladi Slovenki, 101. igralki z lestvice WTA, je v prvem nizu “zavezala kravato” s 6:0, v drugem je Juvanova nastopila bolj odločno, vendar na koncu vseeno izgubila s 5:7.

“Prvič sem odigrala dvoboj, ne da bi čutila posledice okužbe s koronavirusom, zato sem zadovoljna,” je po dvoboju povedala mlada slovenska teniška igralka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!