Hopmanov pokal se prihodnje leto vrača

Tenis 1. Avg 20218:41 0 komentarjev
Twitter

Sodeč po poročanju več tujih medijev, naj bi se v prihodnji teniški sezoni na koledarček vrnil priljubljen Hopmanov pokal. Tekmovanje, na katerem med seboj tekmujejo mešane reprezentance (po en tenisač in tenisačica), ima tradicijo iz leta 1989, a se je lani umaknilo ATP pokalu.

Predsednik Mednarodne teniške zveze (ITF) Dave Haggerty je potrdil, da razmišljajo o ponovnem zagonu Hopmanovega pokala, le da se bo tekmovanje s 25-letno tradicijo iz Pertha preselilo nekam v Evropo.

Oživitev reprezentančnega tekmovanja botruje zelo zanimivemu letošnjemu olimpijskemu turnirju mešanih parov, je še povedal Haggerty, o podrobnostih tekmovanja za sezono 2022 pa bo ITF poročal v naslednjih dveh tednih.

Na zadnji izvedbi v začetku sezone 2019 sta Perth obiskala tudi Roger Federer in Serena Williams, ki sta se v obračunu mešanih parov pred kar 23.000 gledalci pomerila drug proti drugemu.

Tekmovanje je poimenovano po nekdanjem tenisaču Harryu Hopmanu, ki je Avstralijo popeljal do kar 15 naslovov v moškem reprezentančnem tekmovanju Davis Cup.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!