Ivanišević v hiši slavnih: Zaradi mene najbrž veliko ločenih

ATP 19. Jul. 20216:00 > 9:56
Delite:
Bongarts/Getty Images

V Newportu se je sklenil teniški teden s finalom moškega turnirja serije 250 na travi, ki ga je dobil Kevin Anderson. Še pred tem so v soboto organizatorji proglasili nov razred legend, sprejetih v tamkajšnji hram slavnih.

Glede na to, da lani turnir na Rhode Islandu ni potekal in je posledično izostala tudi vključitev v tako imenovani “Hall of Fame”, sta letos na vrsto prišla letnika 2020 in 2021.

V prvem je poleg Gorana Ivaniševića še Španka Conchita Martinez, letošnji razred pa tvorijo pokojni teniški učitelj Dennis Van der Meer, avstralski tenisač Lleyton Hewitt in skupina deklet, ki je začela gibanje za enakost nežnejšega spola pri plačilu nagrad (Original 9), kar je sčasoma ‘rodilo’ turnejo WTA.

Vrhunec sobotnega večera je bil vsekakor govor Ivaniševića, ki je z duhovitostjo nasmejal zbrane ter potočil nekaj solz. “Ni bilo lahko biti moj navijač. Bilo je frustrirajoče, bilo je veliko žalostnih trenutkov, najbrž se je kar nekaj ljudi ločilo zaradi mene. No, nekaj pa drži kot pribito: biti moj navijač je bilo v prvi vrsti zabavno!” je med drugim dejal priljubljeni Hrvat, danes trener Novaka Đokovića.

Ivanišević je v svoji karieri osvojil 22 naslovov, najpomembnejšega leta 2001 v Wimbledonu, ko je s posebnim vabilom organizatorja v finalu premagal Patricka Rafterja.

Za ta “wildcard” se je All England Clubu zahvalil v govoru, ki si ga v celoti lahko ogledate spodaj:

Komentari

Vaš komentar