Jabeur piše zgodovino arabskega tenisa, Zverev prekinil urok

Tenis 8. Maj. 20227:29
Delite:
Foto: Guliverimages

Ons Jabeur je včeraj zvečer postala prva arabska igralka z zmago na turnirjih serije WTA 1000, potem ko je v finalu Madrida s 7:5, 0:6 in 6:2 ugnala Američanko, Jessico Pegulo.

Za Tunizijko (27 let), trenutno 10. igralko na lestvici WTA, je to največja zmaga v karieri in drugi osvojeni turnir WTA. Edinega doslej je osvojila lani v Birminghamu.

Na turnirjih WTA 1000 je bila Jabeur doslej najboljša lani v Indian Wellsu, kjer se je prebila do polfinala. Letos na pesku ni v slabi formi, saj se je v Charlestonu prebila do finala, v Stuttgartu pa do četrtfinala. Postala je prva Arabka z zmago na tako močnih turnirjih, jutri pa jo na osveženi WTA lestvici čaka izenačitev njene najboljše uvrstitve v karieri, saj se bo zavihtela na 7. mesto.

Osemindvajsetletna Pegula (14. na lestvici WTA) ostaja pri eni turnirski zmagi, ki jo je osvojila leta 2019 v Washingtonu.

V zadnjem obračunu včerajšnjega dogajanja v Madridu je na drugem finalu med moškimi posamezniki Alexander Zverev s 6:4, 3:6 in 6:2 ugnal Stefanosa Cicipasa, kar pomeni, da bo Nemec danes za ubranitev lanskega naslova igral proti Carlosu Alcarazu.

Zanj ni meja,” je Zverev pohvalil tekmeca v finalu: “To osrednje igrišče je 15 let pripadalo Rafaelu Nadalu, naslednjih 15 let pa bo verjetno pripadalo Carlosu Alcarazu.”

Zverev je z včerajšnjim uspehom Cicipasa vendarle premagal tudi na pesku. V medsebojnih srečanjih Grk vodi 7-4, na pesku pa od danes naprej s 3-1.

Komentari

Vaš komentar