Kaja Juvan boljša od prve nosilke, napredovala tudi Tamara

Tenis 14. Sep 202121:55 > 22:24 0 komentarjev
Kaja Juvan.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je pripravila prvo veliko presenečenje na turnirju WTA 250 Zavarovalnica Sava v Portorožu. V uvodnem nastopu je premagala prvo nosilko Hrvatico Petro Martić s 6:3 in 6:4. V večernem sporedu je Tamara Zidanšek s 6:1, 6:1 porazila Italijanko Cristiano Ferrando.

Juvanova, ki je zmagala po uri in 26 minutah, se bo v drugem krogu pomerila s kvalifikantko Aleksandro Krunić iz Srbije, ki je bila danes boljša od mlade Novomeščanke Žive Falkner (6:3, 6:1).

20-letna Ljubljančanka, 103. igralka na svetovni računalniški lestvici, je prik

azala disciplinirano predstavo, predvsem pa je izkoristila številne neizsiljene napake trenutno 42. igralke na svetu, letos januarja celo 14. na lestvici WTA.

Martić, Zidanšek, Juvan; Foto: Sportida

“Užitek je igrati pred domačo publiko. Po vseh teh letih, ko sem Portorož obiskovala kot gledalka, sem ga zdaj izkusila tudi s strani igralke. Vesela sem, da me je prišlo spodbujati toliko gledalcev, verjamem, da jih bo na naslednjih dvobojih še več,” je povedala Juvanova ter dodala:

“Čeprav žreb na prvi pogled ni bil najbolj ugoden, sem se zavedala, da imam svoje možnosti, saj mi ta podlaga precej bolj ustreza kot tekmeci. Igrala sem potrpežljivo in čakala na svoje priložnosti.”

Najboljši “kick” servis na turneji

“Skušam se ne obremenjevati s tem, kje na WTA lestvici je tekmica in mi pomaga. Zahtevno je, saj se žogica tu zelo visoko odbija, Petra pa ima mogoče celo najboljši ‘kick’ servis na turneji, tako da sem se tekom srečanja raje postavila nekoliko nazaj, namesto da grem naprej v žogico,” je med drugim po tekmi še povedala Kaja.

Dodala je, da tudi sama verjame v svoj dober servis, bila samozavestna v izmenjavah, kar ji je prineslo uspeh.

Na vprašanje, če gre lahko do konca in osvoji turnir, je Ljubljančanka odgovorila: “Vse bom naredila za to. Sem v procesu učenja, vsak teden drugi pogoji, drugačna podlaga. Sicer sem že znala večkrat najti raven igranja za pariranje najboljšim, naslednji korak je ta nivo vzdrževati konstantno.”

Foto: TZS

Na turnirju z nagradnim skladom 235.000 dolarjev se je nato pod žarometi predstavila še najvišje uvrščena slovenska igralka Tamara Zidanšek, ki je po dobri uri strla odpor 318. igralke sveta, Cristiane Ferrando.

Polfinalistka letošnjega Rolanda Garrosa se bo za uvrstitev med osem in morebiten portoroški duel z Juvanovo pomerila proti 64. igralki sveta, Ukrajinki Anhelini Kalinini.

US Open dokazal, da ‘outsiderk’ ni

“To ni bilo ogrevanje, sem pa postavila nek standard, ki ga moram vzdrževati. Spoštujem vsako tekmico, ker je prejšnji teden na najboljši možen način pokazal zakaj,” je med drugim po napredovanju povedala Zidanškova.

V dopoldanskem sporedu se je poleg Falknerjeve poslovila še ena slovenska igralka, ki je v glavnem delu nastopila s povabilom organizatorja. Pia Lovrič je morala priznati premoč tretji nosilki Alison Riske iz ZDA.

V nadaljevanje turnirja se je uvrstila drugopostavljena igralka v Portorožu, Julija Putinceva iz Kazahstana, ki je dvakrat s 6:4 premagala Jaqueline Cristian iz Romunije.

Getty Images

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!