Kaja Juvan prehitela londonske čričke

Grand Slam 29. Jun 202222:30 > 22:38 0 komentarjev
Foto: Rob Prange - Zuma via Guliverimage

Kaja Juvan je drugič v svoji karieri napredovala v 3. krog Wimbledona med posameznicami, potem ko je s 7:5 in 6:3 ugnala Madžarko, Dalmo Galfi.

Ljubljančanka, ki bi morala zaigrati v tretjem obračunu na igrišču št. 17, je svoje delo začela šele ob 20.30 uri.

Z Madžarko so ju organizatorji prestavili na igrišče številka 6, kjer je Kaja izjemno začela, povedla s 3:0, potem pa je sledil mrk. Galfi je dosegla pet zaporednih iger, imela pri izidu 5:4 tri vezane žogice za niz, nato se ji je roka “skrajšala”. Kaja ji je odvzela servis in prvi del srečanja zaključila udarno – z “brejkom”.

Avtocesta v spodnjem delu žreba

Prvi niz se je zaključil z delnim izidom 12:3 v točkah za Juvan!

V drugem nizu je Juvan “zajahala” pozitiven val, ki jo je ponesel do rezultatske prednosti in pri izidu 2:1, ko je “ukradla” igro na začetni udarec Madžarke, smo lahko že slutili, da je to njen večer.

Prednosti do konca ni več izpustila in ko je cerkev na koncu Church Roada odbila minuto čez 21. uro (deset zvečer po našem času), se je Kaja v Wimbledonu – tako, kot lani – prebila med najboljših 32 posameznic.

Kaja je naredila 22 “winnerjev” in 15 neizsiljenih napak.

Za vstop v osmino finala se bo edina preostala Slovenka v tekmovanju posameznic pomerila proti domačinki Heather Watson ali Qiang Wang. Ob prekinitvi zaradi pomanjkanja svetlobe je Watson na servis Kitajke vodila 7:5, 5:4.

Zadnji dve točki srečanja med Juvan in Galfi:

Kaji se ponuja res izvrstna priložnost za lep rezultat, saj sta v njeni četrtini žreba izpadli že obe glavni nosilki, Belinda Benčič in Anett Kontaveit, danes se je poslovila tudi 29. postavljena Anhelina Kalinina, za “vročo” Brazilko Beatriz Haddad Maio pa je Ljubljančanka poskrbela kar sama.

Naslednji izziv jo čaka v petek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!