Kaja Juvan pričakovano brez možnosti proti prvi igralki sveta

Tenis 1. Sep 202320:42 0 komentarjev
Kaja Juvan je prišla do zgolj ene igre. FOTO: Profimedia.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v tretjem krogu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku z nagradnim skladom 60 milijonov evrov izgubila proti prvi nosilki in prvi igralki s svetovne lestvice, Poljakinji Igi Swiatek z 0:6 in 1:6. S tem je 22-letna Ljubljančanka končala nastope na zadnjem grand slamu sezone.

Juvan, trenutno 145. igralka s svetovne lestvice, je do zdaj na turnirjih za grand slam najvišje prišla do tretjega kroga, to ji je uspelo štirikrat. Pred New Yorkom ji je to uspelo še v Melbournu 2021 ter dvakrat v Wimbledonu v letih 2021 in 2022.

Današnji dvoboj je Poljakinja začela izredno suvereno in po vsega 15 minutah že vodila s 4:0, Slovenki pa je dvakrat odvzela začetni udarec.

Nič kaj dlje Swiatek ni potrebovala še za preostali dve igri v prvem nizu, ki ga je dobila po 24 minutah igre s prvo izkoriščeno zaključno žogico.

Tudi drugi niz se je začel v enakem slogu, saj je Juvan izgubila že svoj prvi servis, Swiatek pa je znova povedla s 3:0. Juvan je nato le prišla do svoje prve igre na svoj servis, a to je tudi vse, kar ji je najboljša tenisačica na svetu dopustila v vsega 50 minutah na igrišču.

Najboljši prijateljici na turneji WTA sta se sicer tretjič pomerili na najvišji ravni, še tretjič je bila boljša Swiatek.

Iga Swiatek. FOTO: Profimedia.

Edina Slovenka na glavnem delu turnija

Juvan je bila edina slovenska predstavnica na glavnem delu turnirja za veliki slam v velikem jabolku. Svojo pot je začela že v kvalifikacijah, kjer je ugnala Brazilko Lauro Pigossi, nato pa še Japonki Haruko Kaji in Himeno Sakatsume.

V uvodnem krogu glavnega dela je nato izločila močno italijansko tekmico in 29. nosilko Elisabetto Cocciaretto s 6:2 in 7:5, v drugem pa je bila boljša od 50. igralke sveta, domačinke Lauren Davis s 6:7 (3), 6:4 in 6:3.

V kvalifikacijah OP ZDA je letos nastopila tudi Tamara Zidanšek, a jo je po zmagah nad Rusinjo Jekaterino Makarovo in Slovakinjo Rebecco Šramkovo na zadnji oviri zaustavila Rusinja Tatjana Prozorova.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!