Kakšna zgodba: Diskvalificirana Japonka v Parizu dvignila lovoriko (VIDEO)

Tenis 8. Jun 202314:26 0 komentarjev
Miyu Kato
Foto: Profimedia

Japonska teniška igralka Miyu Kato je skupaj z Nemcem Timom Pützom slavila v konkurenci mešanih dvojic na drugem grand slamu sezone v Parizu. Japonka je na letošnjem odprtem prvenstvu Francije igrala tudi v ženskih dvojicah, a tam po diskvalifikaciji zaradi udarca žogice v pobiralko teh izpadla v osmini finala.

Kato je pred dnevi skupaj z Indonezijko Aldilo Sutjiadi igrala proti špansko-češki navezi Sara Sorribes Tormo/Marie Bouzkova, ko je pri izidu 6:7 (1), 3:1 Japonka žogico nehote udarila v pobiralko žogic.

Glavni sodnik Alexandre Juge je sprva le opozoril tekmovalki, po sugeriranju Španke in Čehinje pa nato po pogovoru z nadzornikom tekmovanja Waynom McKewenom in glavnim sodnikom OP Francije Remyjem Azemarjem navezo Kato/Sutjiadi diskvalificiral.

Kato je kljub kazni lahko nadaljevala turnir v mešanih dvojicah, kjer je danes skupaj z nemškim soigralcem v finalu premagala kanadsko-novozelandsko navezo Bianca Andreescu/Michael Venus s 4:6, 6:4 in 10:6.

Tako za Japonko kot Nemca je to prvi osvojeni grand slam v karieri. Pred tem je Kato enkrat igrala v polfinalu ženskih dvojic na OP Avstralije 2017, Pütz pa je v moških dvojicah štirikrat igral v četrtfinalu.