Kasatkina odprto o spolni usmeritvi in ideji o koncu kariere

Tenis 21. Apr 20219:37 0 komentarjev
sport klub

Darja Kasatkina se je v ekskluzivnem pogovoru za ruske medije razgovorila o marsičem, tudi o tem, da nima nič proti vezi z dekletom.

Nekdanja varovanka belgijskega trenerja Philippa Dehaesa, ki mimogrede sedaj skrbi za pripravljenost Kaje Juvan, je razkrila, da ji resna zveza ter intimnost z dekletom ne predstavlja nikakršnih ovir, ker “se dekleta med seboj pač bolje poznamo. Vemo, kaj nam je všeč, kaj nam prija. Bolj smo osredotočene na čustveno plat.

Poleg tega, da je priznala biseksualno usmeritev, se hkrati zaveda odpora predvsem ruske javnosti do tovrstnih javnih priznanj: “Ne samo gnev, lahko se ti zgodi, da izgubiš tudi kakšno sponzorstvo. Na zahodu Evrope so do tega bolj odprti.”

Kasatkina je dejala, da je resno razmišljala o koncu kariere, potem ko ji je Dehaes v slačilnici po porazu proti Veri Zvonarjovi predlani v St. Peterburgu dejal, da naj resno razmisli o svoji prihodnosti, če na teniških igriščih ne uživa. “Zjokala sem se in se za dve uri zaprla v svojo hotelsko sobo,” se težkih trenutkov spominja nekdanja članica elitne deseterice.

Kasatkina je v pogovoru z rusko novinarko med drugim zaupala še to, da prek družbenih omrežij dobi kar nekaj zanimivih sporočil, seveda tudi groženj, kadar izgubi, najbolj pa se ji je v spomin vtisnil zapis nekega navijača, ki je rekel, da bi rad popil vodo iz kadi, kjer se je prej Darja kopala. “Mislim, da tega nočeš storiti,” je ob muzanju dejala simpatična igralka iz Toljatija.

Celoten videoposnetek z angleškimi podnapisi si lahko ogledate spodaj:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!