Kdo je kriv za Đokovićevo sago? Organizator zavajal igralce

Tenis 7. Jan 202213:50 > 14:05 7 komentarjev
Foto: Xinhua Bai Xue - Xinhua via Guliverimage

Najbolj priznani avstralski časnik The Herald Sun poroča o tem, da je za nastalo dramo v primeru Novaka Đokovića najverjetneje kriv organizator tamkajšnjega Odprtega prvenstva v tenisu, Avstralska teniška zveza (Tennis Australia).

Spletna stran omenjenega časnika poroča, da je Tennis Australia kot organizator igralcem 7. decembra poslal ključno elektronsko pošto.

V njej so teniškim profesionalcem in profesionalkam zagotovili, da lahko v Melbournu nastopijo tudi v primeru, da niso cepljeni. Seveda, v primeru primernega zdravniškega opravičila, ki ga potrdi Astralska tehnična skupina za imunizacijo (ATAGI). To je organizator storil kljub temu, da ga je vlada predhodno novembra obvestila o naslednjem: “Predhodna okužba ni zadosten razlog za prihod v državo brez cepljenja.”

Đoković dobil češko “cimro”

Na seznamu zadržanih v hotelu, ki avstralskim oblastem služi kot imigrantski center, se je danes zvečer znašel še nekdo, ki je nameraval nastopiti na Odprtem prvenstvu Avstralije. To je specialistka za igranje dvojic, 38-letna Čehinja Renata Voračova(na sliki spodaj).

Foto: Darron Cummings – AP via Guliverimage

Najbolj bizarno pri njeni zgodbi je dejstvo, da se je že prosto gibala po avstralskih ulicah, predvčerajšnjim skupaj s Poljakinjo Katarzyno Piter že odigrala prvo tekmo na pripravljalnem turnirju v Melbournu, sedaj pa so ji preklicali vizum in jo nastanili za Đokovićevo sosedo.

Tretja oseba z zdravniškim opravičilom po navedbah avstralskih novinarjev ni igralec ali igralka, temveč uradna oseba, ki je Avstralijo prostovoljno že zapustila.

“Samo upoštevali smo navodila zdravstvenega ministra”

S krovne organizacije so pohiteli in izdali sporočilo za javnost, del katerega se glasi: “V celoti zavračamo očitke, da smo namerno zavajali igralce in igralke,” del javne objave prenaša The Herald Sun.

“Da je možno v državo z zdravniškim opravičilom vstopiti tudi v primeru, če posameznik ni cepljen, smo povzeli po spletni strani Smart Traveller, kamor nas je napotil avstralski minister za zdravje Greg Hunt,” še piše v sporočilu Tennis Australia, katere vodja je Craig Tiley.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje