Ko nekdo med volejem ugasne luč … (VIDEO)

Tenis 12. Okt 202210:36 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Argentinca Andreo Collarinija in Perujca Juan Pabla Varillasa je v prvem krogu teniškega challengerja v brazilskem Riu de Janeiru presenetil nepričakovan dogodek. V drugi polovici drugega niza njunega dvoboja so namreč za nekaj ugasnili reflektorji in kar naenkrat sta se teniška igralca znašla v popolni temi.

Ali je kdo ponesreči ugasnil razsvetljavo ali pa je bil nekajsekudni mrk posledica izpada elektrike, ni jasno. V televizijskem prenosu se je najprej sicer zdelo, da je zmanjkalo signala in povezave s prizoriščem, a ko sta na zaslonu ostala grafika, slišati pa je bilo tudi zvok, je bilo jasno, da je težava ‘lokalne narave’.

Za zanimivo, morda celo smešno potezo, je poskrbel glavni sodnik dvoboja, ki je še v temi dejal: “Ponovita točko.”

V tistem trenutku je bil Collarini na poti zmagi, saj je dobil prvi niz s 6:4, ob izenačenju na 4:4 v drugem pa je v deveti igri vodil s 30:15. A očitno je mrk nanj vplival slabše kot na tekmeca, saj je višjepostavljeni Varillas drugi niz dobil po podaljšani igri, v tretjem pa tekmecu ni pustil niti najmanjših možnosti (6:1) in obračun po preobratu dobil z 2:1 v nizih.