Mačehovska WTA: Stroške si krijte kar same

Tenis 29. Okt 202115:16 > 15:46 1 komentar
Foto: Guliverimage

Teniška igralka z zanimivim priimkom, Oksana Kalašnikova, je ob koncu svojih nastopov v italijanskem Courmayerju z grozo spoznala, da si mora stroške poti na naslednje prizorišče kriti sama.

Trd je kruh na teniški turneji WTA in ATP, če nisi ravno igralec/-ka elitne stoterice, ali pa si specializiran/-a le na igranje dvojic, kjer so nagrade kajpak še nekoliko manjše.

Gruzijka Oksana Kalašnikova, ki je trenutno v konkurenci parov uvrščena na 74. mesto na svetu, se je ta teden na italijansko-francoski meji v Courmayerju skupaj z Japonko Miju Kato prebila do drugega kroga, nato izpadla, ob prošnji po prevozu – v okolici omenjene alpske vasice namreč ni letališč – pa zgrožena ugotovila, da si bo morala račun za taksi plačati sama.

“Organizatorje turnirja prosiš, da te prepeljejo 40 km do železniške postaje, saj okoli ni ničesar in ti povedo, da te bo to stalo 300-400 evrov. Da družba in to je WTA turnir, … tako nas igralke obravnavajo,” je zapisala zmagovalka 4 turnirjev serije WTA in dodala še nekaj sarkastičnih simbolov, ki izražajo čustva.

Levoroka Rusinja, ki že od začetka profesionalne kariere nastopa za Gruzijo, je dodala: “Najhuje pri vsem skupaj je to, da sem organizatorje predhodno vprašala, če uredijo vožnjo do kolodvora in so mi prikimali, potem pa mi pred odhodom prinesli račun.”

Mike Hewitt/Getty Images

No, pa vseeno je strošek ne bo tako hudo udaril po žepu, Oksana obubožala ravno ne bo. V karieri je samo s turnirskimi nagradami pred davki pobrala dober milijon ameriških dolarjev. Gre za princip. Krovna organizacija ženske teniške turneje WTA naj bi za vse svoje igralke poskrbela v vseh pogledih.

Priimek bolj znan po strelnem orožju

AK-47 (rusko: Avtomat Kalašnikova) je ruska jurišna puška kalibra 7,62×39, ki jo je za potrebe Rdeče armade leta 1947 razvil Mihail Timofejevič Kalašnikov. Razvoj puške, ki je temeljil na osnovah znamenite nemške puške StG 44, se je začel proti koncu druge svetovne vojne, prva testiranja pa so bila opravljena leta 1946.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje