Nadal brez težav v drugi krog AO

Rafael Nadal, Australian Open, OP Avstralije
Photo by Matt King/Getty Images

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal se je brez težav uvrstil v drugi krog OP Avstralije v Melbournu. V prvem dvoboju je s 6:3, 6:4 in 6:1 ugnal Srba Lasla Đereja.

Dvoboj je traja uro in 53 minut, Nadal pa ni kazal znakov bolečin v hrbtu, ki so ga pestile v pripravljalnem obdobju. Drugi tenisač lestvice ATP se je moral v uvodnih nizih kar potruditi za zmago, v tretjem nizu pa se je sprostil in zaigral na zares visokem nivoju ter zasluženo zmagal.

Za mano je zahtevnih 15 dni zaradi težav s hrbtom, zato je bilo danes pomembno le preživeti. Bil sem osredotočen na svojo igro. Potreboval sem zmago v treh nizih,” je po zmagi dejal 34-letni Nadal, ki je pretekli teden izpustil tekme pokala ATP, vprašljiv pa je bil tudi njegov nastop na prvem grand slamu sezone.

Tukaj sem, da dam vse od sebe. Kaj več težko povem. Zdaj imam na voljo dan več, da se pripravim. Vsak dan je v tem pogledu pomemben. V Avstraliji si želim ostati čim dlje,” je v pogovoru po koncu dvoboja nadaljeval zmagovalec 20 grand slamov, ki ga veseli, da lahko rekordni 21. naslov lovi pred vsaj delno napolnjenimi tribunami:

Tenis je pomemben del naših življenj, a trenutno se spopadamo s pomembnejšimi stvarmi. Vsi smo pogrešali navijače, ki so velik del spektakla. Vsi smo hvaležni, da so tu, ampak preden povsem napolnimo tribune po svetu, moramo biti odgovorni in rešiti druge težave.

Nadala v drugem krogu čaka zmagovalec obračuna med Američanom Michaelom Mmohom in Srbom Viktorjem Troickim.