Nadal prihaja v Cincinnati naskakovat prvo mesto

ATP 11. Avg 20227:24 > 7:32 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Rekorder po številu osvojenih turnirjev velike četverice Rafael Nadal je objavil, da se bo prihodnji teden udeležil Masters turnirja v Cincinnatiju.

Rafa je v zvezni državi Ohio doslej zmagal le enkrat, in sicer pred devetimi leti.

Na družbenem omrežju je sporočil, da bo to njegov ogrevalni turnir pred OP Združenih držav, ki ga med 28. avgustom in 11. septembrom gosti New York. Španec se je oglasil z domače Majorke in zapisal: “Zelo sem vesel, ker bom spet nastopil v Cincinnatiju, že jutri letim tja.” Nazadnje je v teniškem centru Lindner nastopil pred petimi leti, ko ga je v četrtfinalu izločil Nick Kyrgios, kasneje pa je Rafa osvojil OP ZDA.

Prav Avstralec je bil tisti, ki mu je včeraj posredno priskočil na pomoč. V 2. krogu Montreal Mastersa je porazil Danila Medvedjeva ter Nadalu tako omogočil, da še pred zadnjim vrhuncem sezone prevzame 1. mesto na ATP lestvici.

Kaj se mora zgoditi?

Za tak scenarij mora Rafa osvojiti Cincinnati, Medvedjev pa tam ne sme priti dlje, kot do osmine finala. Tako bi Španec 22. avgusta prvič po začetku pandemske sezone 2020 prevzel vrh svetovne teniške lestvice.

Najzanimivejše dvoboje iz Cincinnatija si boste naslednji teden lahko ogledali na programih televizije Sportklub.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!