Nadal spet osvojil Barcelono

ATP 25. Apr 202119:52 > 20:02 0 komentarjev
Nadal, kralj Barcelone. Foto: AP Photo/Joan Monfort

Rafael Nadal je v finalu ATP turnirja v Barceloni s 6:4, 6:7 in 7:5 premagal Grka Stefanosa Cicipasa.

Po več kot treh urah in pol je Rafael Nadal prišel do novega naslova na peščeni podlagi. Nadal je kljub malo slabši formi v uvodu peščene sezone pokazal, da ostaja kralj peska, tudi tega v Barceloni. To je za Španca namreč že 12. naslov na tem turnirju. Nadal je formo skozi turnir stopnjeval, v polfinalu je na primer v samo eni uri in 25 minutah s 6:3 in 6:2 premagal rojaka Pabla Carrena Busto.

Prvi niz

Cicipas je začel v skladu s formo preteklih dveh tednov. Pred tisoč gledalci v Barceloni je hitro odvzel začetni udarec Nadalu – že v špančevi drugi servisni igri, ko ga je Grk pustil celo na ničli. Cicipas je kasneje hitro povedel še s 3:1. Nadal je na začetku srečanja deloval neprepoznavno.

Kralj peska je v začetku peščene sezone v slabši formi, ki se sicer počasi dviga. Na začetku dvoboja je imel ogromno težav z lastnimi servisnimi igrami. V peti igri prvega niza je namreč naredil kar dve dvojni napaki, moral je reševati tri “break” žogice Cicipasa, kar mu je na koncu tudi uspelo.

Pri vodstvu Grka s 4:2 se je Nadal pobral in dobil naslednje štiri igre ter posledično tudi prvi niz s 6:4.

Drugi niz

Niz preobratov. Spodbudno je Cicipas začel tudi drugi set. Že v tretji igri je ponovno odvzel začetni udarec Nadalu. A zgodba prvega niza se je ponovila. Nadal je hitro ponovno prišel zraven in izenačil na 3:3.

Tenisača sta kasneje dobivala igre na svoj začetni udarec. Rafael Nadal je v deseti igri drugega niza, ko je serviral Grk, imel že dve zaključni žogici. Cicipas ju jo ubranil, niz je šel v podaljšano igro. Dobil jo je Stefanos Cicipas.

Tretji niz

Zelo dober tenis se je igral tudi v tretjem nizu. Cicipas je nadaljeval s spodbudno igro, ki je Nadalu povzročala precej preglavic. Tenisača sta vseeno bolj ali manj zanesljivo dobivala igre na lasten začetni udarec. V deseti igri je Stefanos Cicipas prišel do žogice za zmago na servisno igro Rafaela Nadala, a priložnosti ni znal izkoristiti. Zato pa jo je še kako dobro znal Španec. V enajsti igri tretjega niza je odvzel začetni udarec, v naslednji igri pa potrdil naslov in po več kot treh urah in pol vendarle strl vročega Grka.

Nadal po več kot treh urah in pol do naslova. Foto: guliverimage

Turnir v Barceloni je Nadalov drugi najuspešnejši, takoj za Roland Garrosom. Za Španca je to namreč 12. lovorika v Kataloniji.

V petek se začne turnir serije 1000 v Madridu. Drugi Grand Slam sezone, Odprto prvenstvo Francije, pa 24. maja.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!