Četrtfinale v Barceloni: Nadal v iskanju samozavesti

ATP 23. Apr 20219:28 > 9:32
Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Nadaljuje se zgoščen ritem na turnirju ATP 500 v Barceloni, kjer so v petek na sporedu vsi četrtfinalni obračuni! Na katalonski pesek se bosta ob 12.30 kot prva podala Jannik Sinner in Andrej Rubljov, dvoboje lahko v živo spremljate na programu Sportklub 1!

Na papirju ima najlažje delo v četrtfinalu prvi nostilec in 11-kratni prvak OP Barcelone Rafael Nadal. Nasproti mu bo stal 58. igralec s svetovne teniške lestvice, Britanec Cameron Norrie, ki je v četrtfinale napredoval po poškodbi Davida Goffina.

A če sodimo po zadnjih dveh dvobojih Španca, ko se je mučil z Bolgarom Iljo Ivaškovim in mu je ponagajal tudi Kei Nishikori, čeprav je Nadal dvoboj odprl s kravato v prvem nizu, je uvrstitev v polfinale vse prej kot gotova.

Tekmi, kot sta bili zadnji dve, pomagajo pri izboljšanju forme,” je dejal Rafa in dodal: “Dolgo že nisem igral težkih tekem, zato upam, da mi bosta ti dve zmagi dali prepotrebno samozavest.”

Čeprav je zadnje tri dvoboje končal šele po treh nizih, je povlekel pozitivne zaključke: “Potrebujem čas na igrišču, doživeti moram tudi težje trenutke in kljub temu sem zadnja dva obračuna dobil. Tokrat imam novo priložnost, da napravim še korak naprej.”

Rafa se je v 16. natopu v Barceloni že 14. uvrstil v četrtfinale. Njegov dvoboj je sicer v petek tretji po vrsti na osrednjem igrišču in se bo predvidoma začel po 16. uri.

Barcelona, ATP (1.702.800 evrov):

– četrtfinale:
Andrej Rubljov (Rus/3) – Jannik  Sinner (Ita/11)
Stefanos Cicipas (Grč/2) – Felix Auger-Aliassime (Kan/10)
Rafael Nadal (Špa/1) – Cameron Norrie (VB)
Diego Schwartzman (Arg/4) – Pablo Carreno-Busta (Špa/6)