Športne nagrade laureus v znamenju tenisa

ATP 6. Maj 202121:00 > 21:13 0 komentarjev
Getty Images/Clive Brunskill

Rafael Nadal in Naomi Osaka sta prejemnika športne nagrade laureus za izjemne športne dosežke preteklega leta.

Španski tenisač je tako to nagrado prejel že drugič v svoji karieri, prvič leta 2011. Tenisači pri laureusu na splošno prevladujejo, Roger Federer namreč drži rekord za največ prejetih nagrad laureus, v svoji zbirki jih ima že šest. Novak Đoković je nagrado osvojil štirikrat.

Nadal se je ob prejemu nagrade spomnil tudi na svojega tekmeca in športnika z največ nagradami laureus Rogerja Federerja: “Zmaga na Odprtem prvenstvu Francije in izenačenje 20-ih Grand Slam naslovov z Rogerjem Federerjem je bil nepozaben trenutek. Veliko mi pomeni izenačiti se z mojim velikim tekmecem, hkrati pa tudi velikim prijateljem.

Športnica leta je postala še ena tenisačica, in sicer Japonka Naomi Osaka. Zadnji dve nagradi laureus za športnico leta je prejela gimnastičarka Simone Biles.

Matt King/Getty Images
Osaka je nagrado prejela prvič. Foto: Matt King/Getty Images

Poleg Nadala so bili za letošnjo nagrado nominirani še tekač Joshua Cheptegei, skakalec s palico Armand Duplantis, voznik Formule 1 Lewis Hamilton, košarkar LeBron James in nogometaš Robert Lewandowski.

Tudi letos je bil nagrajen Lewis Hamilton, sicer skupaj z Lionelom Messijem prejemnik lanske nagrade laureus. Hamilton je namreč prejel priznanje za njegova prizadevanja za izkoreninjenje neenakosti in rasizma.

Nagrado za najboljšo ekipo preteklega leta je prejel Bayern iz Münchna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!