Neizmerna smola Tamare Zidanšek

Tenis 16. Jul 202219:15 > 17. Jul 2022 7:44 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Tamara Zidanšek jutri skupaj z Norvežanko Ulrikke Eikeri ne bo mogla sodelovati v lozanskem finalu turnirja serije WTA 250. Srečanje parov proti navezi Olga Danilović / Kristina Mladenović je namreč odpovedano.

Razlog je okužba Konjičanke z novim koronavirusom.

Tamara, ki je v Lozani med posameznicami branila zmago, bo morala tako počivati, zagotovo bo izpustila turnirja v Hamburgu in Varšavi. Z Norvežanko je Zidanšek napadala svojo peto turnirsko zmago v konkurenci dvojic.

Korak nazaj za dva naprej

Srbsko-francoska naveza Danilović / Mladenović bo torej jutri brez boja prejela pokal za zmago. To je že druga okužba Tamare v zadnjega pol leta! Pri prvi je manjkala skoraj dva meseca – od Odprtega prvenstva Avstralije do Miamija.

“Včasih moraš stopiti korak nazaj, zato da potem storiš dva naprej. Resnično mi je žal, toda žal moram odpovedati jutrišnji nastop v finalu, pa tudi prihajajoče turnirje na pesku. Včeraj zvečer sem se začela počutiti slabo in danes zjutraj testirala pozitivno,” je na Instagramu zapisala Tamara.

Dodaja, da je trenuten položaj z “klofuta” ter da bo morda čez nekaj let dojela, zakaj ji tak scenarij koristi. “Upam, da se vrnem avgusta in bom pripravljena za OP Združenih držav Amerike,” zaključuje Zidanšek.

Uvrstitev v prostem padu

Tamara Zidanšek bo pojutrišnjem padla na 84. mesto WTA lestvice, saj bo izgubila točke od lanskoletne turnirske zmage v Lozani. Še dodatno mesto ji lahko odvzame morebitna zmaga Bernarde Pere v Budimpešti.