Novak Đoković bo obiskal Bližnji vzhod

ATP 30. Avg 20229:15 0 komentarjev
Getty Images/Clive Brunskill

Navijače Novaka Đokovića je v svežem tednu pričakala novica o tem, kdaj se njihov ljubljenec vrača na ATP turnejo. Takoj po nastopu na Laverjevem pokalu v Londonu, bo Srb tekmoval na turnirju s trdo podlago v Izraelu.

Zmagovalec 21 turnirjev velike četverice se je prijavil za nastop na turnirju serije 250 v Tel-Avivu.

Tekmovanje je na sporedu med 26. septembrom in 2. oktobrom letos, se pa turnir v izraelskem glavnem mestu na koledarček vrača prvič po letu 1996.

Vse odd takrat, ko je turnir osvojil Španec Javier Sanchez, ta država ni imela dogodka na turneji. Đoković je v Izraelu sicer nekoč že zaigral, in sicer v sklopu Davisovega pokala (I. evro-afriška skupina), ko je leta 2006 takrat še Srbiji in Črni gori pomagal do zmage v Ramat HaŠaronu.

Srb zaradi prepovedi vstopa v ZDA vsem necepljenim osebam ne nastopa na potekajočem OP Združenih držav Amerike. Nazadnje je “Nole” igral na Wimbledonu, ki ga je tudi osvojil, a zaradi odbitka točk v letošnji sezoni nazadoval na trenutno šesto mesto ATP lestvice.

Nagradni sklad turnirja v Tel-Avivu znaša nekaj več kot milijon ameriških dolarjev. Zmagovalec bo na račun spravil 144,415 ameriških dolarjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!