Novak poskrbel za več bolečine od Rafe

ATP 30. Sep 202210:04 0 komentarjev
Đoković Nadal Federer
Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Robert Federer, oče nedavno upokojenega Rogerja, je po koncu kariere svojega sina spregovoril o najtežjih porazih, ki jih je Švicar doživel na turnirjih za grand slam.

Še posebej je izpostavil poraz v finalu Wimbledona leta 2019, ko je Roger Federer zapravil dve zaključni žogi proti Novaku Đokoviću.

V tistem trenutku je imel Federer na svojem računu 20 grand slam naslovov, Rafael Nadal 18, Đoković pa 15. Švicar v preostanku svoje kariere ni prišel več blizu priložnosti, da bi se boril za zmago na enemu od turnirjev velike četverice.

“Novak nam je povzročil več bolečin od Rafe. Posebno ostaja v spominu London 2019, ko je imel Roger dve zaključni žogi na svoj servis. Vsi smo že videli tisti pokal v njegovih rokah,” se je spomnil Federer starejši.

Tudi preostala dva od treh najtežjih porazov na turnirjih za grand slam je Švicarju zadal srbski zvezdnik. Federer tudi v preostalih dveh primerih ni znal izkoristiti zaključne žogice.

“Težki trenutki so bili polfinale OP ZDA 2010 in 2011 proti Novaku. Tudi takrat je zapravil dve priložnosti, da zaključi delo,” je dodal Rober Federer.

Švicar je kariero sklenil z 20 GS naslovi, Nadal jih ima trenutno 22, Đoković pa 21.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!