Katastrofalna podlaga, moteči reflektorji, 57. epizoda Rafi!

ATP 16. Maj 202110:47 > 21:08
Twitter

Teniška velikana Srb Novak Đoković in Španec Rafael Nadal sta se še šestič udarila v finalu Mastersa v Rimu. Z izidom 7:5, 1:6, 6:3 je po skoraj treh urah gladiatorskega boja slavil Španec.

Dvoboj je bolje začel Srb, ki je začel z “breakom”, Španec je hitro vrnil udarec in poravnal na 2:2, potem pa sta ob odličnem tenisu Novak in Rafa držala korak drug z drugim vse do 5:5, ko je Nadal spet odvzel servis in potem tudi odserviral za 1-0 v nizih.

V prvem nizu velja izpostaviti neznačilen srd Nadala nad katastrofalno pripravljenim igriščem na centralnem stadionu. Majorčan se je ujezil, potem ko se je ob enem izmed “winnerjev” zadrsal na stran in se spotaknil ob odstopajočo stransko črto.

Svoje težave je imel tudi Srb, ki se zlasti ob koncu prvega niza ni in ni mogel pomiriti z dejstvom, da so v Foru Italicu prižgali umetno razsvetljavo. Lahko smo ga slišali, da mu reflektorji svetijo v oči in ga motijo.

Vendar je prvi igralec sveta potem krenil še odločneje, zaigral brez napak in drugi niz z izidom 6:1 dobil po 44 minutah (prvi je trajal uro in četrt).

Đoković si je v peti igri odločilnega niza priigral dve priložnost za odvzem servisa in vodstvo 3:2. Pri prvi je imel očitno prednost v izmenjavi, a na videz lahek forehand poslal v mrežo. Sledila je še ena, pri kateri pa je Nadal zablestel z natančno bekhand paralelo in “preživel”.

Kazen za Srba je prišla že v naslednjem gemu, ko je “kralj peska” udaril z nekaj norimi zaključki in  igro osvojil kar brez izgubljene točke. Zaključil je s ‘passing’ paralelo na bekhandu.

“Break” je potrdil na 15 in se usedel s pomembno prednostjo 5:2, kar je do konca zdržalo, kar pomeni, da ima v rimskih finalnih srečanjih proti Đokoviću zdaj prednost štiri proti dve. Na nobenem drugem prizorišču se v finalu Srb in Španec nista pomerila tolikokrat, kot v Foru Italicu.

Za Rafo je to že četrti turnir, kjer je slavil vsaj desetkrat. Rolandu Garrosu, Barceloni in Monte Carlu je sedaj dodal še večno mesto. Na turnirjih serije Masters je Nadal slavil že 36-ič, s čimer se je na vrhu izenačil prav z Đokovićem.

Točkovno je Nadal slavil s 97 proti 94. Skupno je v medsebojnih dvobojih proti Đokoviću Nadal znižal na 28-29, Nole v Rimu ostaja pri petih titulah. Še to: Rafa je na pesku Srba premagal petič zapored.

Komentari

Vaš komentar