Pes in mačka: Po koncu finala brez čestitk in pohval (VIDEO)

Tenis 7. Mar 202316:50 1 komentar
Marta Kostjuk; FOTO: Profimedia

Naneslo je, da sta se v finalu WTA turnirja v teksaškem Austinu pomerili dekleti iz držav, ki sta že dobro leto zapleteni v vojno. Nekoč ena izmed najbolj talentiranih teniških igralk na svetu, Marta Kostjuk (Ukrajina), je s 6:3 in 7:5 ugnala Varvaro Gračevo (Rusija) za svojo prvo zmago na WTA turneji.

Po zadnji odigrani točki je Kostjuk padla na kolena, bila vidno ganjena, pri osnovni črti pa se je uspeha veselila toliko časa, da je Gračeva pri mreži sploh ni počakala za stisk rok.

Glede na pretekle izjave Ukrajinke, uperjene ostro proti ruskemu režimu in nasploh vsem ruskim športnikom, do stiska rok najverjetneje tako ali tako ne bi prišlo.

V najboljšem primeru bi se dekleti dotaknili z loparjema, tako pa sta obe odkorakali k svoji teniški torbi ter pospravili lopar. Tudi po srečanju na podelitvi si (pričakovano) nista namenili tradicionalnih pohval, čestitk strokovnemu štabu. Kostjuk je med drugim izustila vzklik “Slava Ukrajini!” in dodala, da zmago posveča vsem rojakom, ki se borijo (umirajo) za domovino ter s tem Gračevi bržkone še dodatno osolila rane po porazu v finalu, ki je bil za obe prvi na WTA turnirjih.

Posnetek zaključka srečanja:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje