Pliškova angažirala Sascho Bajina

Tenis 28. Nov 202011:30 0 komentarjev
Pliskova
Karolina Pliškova

Karolina Pliškova, šesta igralka sveta, je na družbenem omrežju sporočila, da bo v sezoni 2021 sodelovala z nemškim strokovnjakom srbskih korenin, Sascho Bajinom. Čehinja, sicer finalistka OP ZDA 2016 in nekdanja št. 1 svetovnega tenisa, je pred kratkim odpustila Danija Vallverduja.

Bajina, ki je rojen v Srbiji, je teniški svet spoznal kot sparing partnerja Serene Williams, ko je bila Američanka še pri vrhu svetovnega tenisa. Kot kondicijski trener se je nato pridružil Viktoriji Azarenki, največ uspeha pa požel z Naomi Osako. Skipaj sta slavila na OP ZDA 2018 in OP Avstralije 2019.

36-letnik, ki si da kar precej opravka z zunanjo podobo – tako sebe, kot svoje ekipe – in je posledično tudi zelo aktiven na družbenih omrežjih, zlasti Twitterju, je na začetku lanskega leta sodeloval s Kristino Mladenović, potem pa združil moči z Dajano Jastremsko, a sta še pred koncem te sezone rekla drug drugemu “adijo”.

Morda bo s Pliškovo drugače. Njen naj rezultat minule sezone je bil finale Rima, na niti enem turnirju velike četvorke pa ni prišla dlje, kot do 3. kroga, kar je bilo za Čehinjo gromozansko razočaranje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!