Po razsodbi sodišča se je oglasil Rafael Nadal

ATP 10. Jan 20228:58 > 11. Jan 2022 8:31
Foto: Guliverimage

Potem ko je avstralsko sodišče odločilo, da se je Novaka Đokovića nemudoma spusti na prostost in se mu vrne potni list ter njegove osebne stvari, se je javil tudi njegov veliki rival Španec Rafael Nadal.

“Seveda bi raje videl, da Đokovića tam ne bi bilo,” se je zasmejal v pogovoru v oddaji na Onda Cero in dodal: “Konec koncev je to šport, v katerem se vrti veliko denarja. Vse skupaj je veliko bolje, če nastopajo vsi najboljši.”

“Odločitev sodišča se mi zdi poštena in pravilna. Nič več. Pravica je spregovorila, vedno sem jo zagovarjal. Okoli te zgodbe se je naredil velik cirkus, a četudi se v nekaterih stvari ne strinjam z njim, je prav, da Đoković nastopi na OP Avstralije,” je nadaljeval Španec.

Nadal se ni želel opredeliti o tem, ali je Srb, ki ni cepljen, žrtev v tej zgodbi? “Resnica je, da je zaradi tega virusa umrlo več milijonov ljudi. O tem lahko razglabljamo še toliko časa in ugotavljamo, kaj je prav in kaj ne, a to je realnost.”

Kako se bo odločil minister za migracije?

Po odločitvi sodišča, da se Đokoviću obnovi vizum, saj sodnik ni našel konkretnih razlogov za tak ukrep, se avstralska vlada na čelu z ministrom za migracije Alexom Hawkom še odloča, ali bo aktivirala člen 113C in ga ponovno pridržala. V tem primeru bi dokončno sledila deportacija iz države in morda tudi kazen potovanja v Avstralijo v naslednjih treh letih.

Informacije o tem, da so Srba takoj po sojenju aretirali, niso bile resnične, čeprav sta o tem naglas govorila tako oče kot brat Novaka Đokovića.

Loading Poll...