Popoln razpad Dominica Thiema!

ATP 14. Feb 20218:32 0 komentarjev
Photo by Mark Metcalfe7Getty Images
Photo by Mark Metcalfe7Getty Images

Aktualni podprvak Dominic Thiem je odigral eno najslabših dvobojev na turnirjih za Grand slam odkar se je uveljavil na vrhu svetovnega tenisa. V četrtem krogu odprtega prvenstva Avstralije je po dobrih dveh urah izgubil proti Bolgaru Grigoru Dimitrovu s 4:6, 4:6 in 0:6.

Avstrijec, ki je znan po visoki intenzivnosti, močnih udarcih in tudi sami mentaliteti po kateri se nikoli ne preda od začetka do konca ni bil podoben samemu sebi v Rod Laver Areni. Deloval je izčrpan kot, da ga je dvoboj Kyrgiosom utrudil tako fizično kot tudi psihično.

V prvih dveh nizih je Thiem prišel do viška pri breaku, a je tekmecu vselej dovolil, da se vrne. Dimitrov je sicer igral dobro, a je Thiem za poraz bolj kriv sam. To je nekaj kar se je v preteklosti dogajalo Bolgaru.

Avstrijec je tekmo končal s 25 direktnimi točkami in kar 41 napakami. Dimitrov je vpisal 25 winnerjev in 18 neizsiljenih napak.

Za uvrstitev v polfinale se bo Dimitrov srečal s senzacijo dozdajšnjega dela turnirja Aslanom Karatsevom, ki je v petih nizih premagal Felixa Auger-Aliassima,

Bolgar je enkrat že igral v polfinalu v Melbournu. Leta 2017 je na eni izmed najboljših dvobojev tiste sezone v petih nizih izgubil proti Rafaelu Nadalu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!