Pred zmenkom št. 37: Eden najboljši, drugi z umetnim kolkom

ATP 4. Maj 202210:17 > 14:22 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Žreb na madridskem Mastersu je poskrbel, da se bosta Novak Đoković in Andy Murray pomerila že v osmini finala. To bo 36. medsebojni obračun med vrstnikoma, ki skupaj "tehtata" kar 23 naslovov na turnirjih velike četverice.

Đoković se je med najboljših 16 prebil z zmago nad Gaelom Monfilsom, Murray je bil po treh nizih v poznih torkovih urah boljši od Denisa Šapovalova.

Mineva že kar pet let od zadnjega obračuna med Škotom in Srbom, ko sta se tedaj merila v finalu Dohe, zmage s 6:3, 5:7 in 6:4 pa se je veselil “Nole”. Slednji v medsebojnih duelih vodi s 26:10, Novaku lahko pripišemo še eno dodatno zmago, če upoštevamo ekshibicijsko tekmo Boodles Challenge v Stoke Parku leta 2012.

Od Madrida do Madrida

“Novak je številka ena svetovnega tenisa, jaz pa imam umetni kolk,” je vlogo favorita na stran Beograjčana nemudoma po zmagi v 2. krogu spravil Britanec in nadaljeval:

“To je lepa priložnost, da vidim, kje je moja igra, kje je moja realnost. V preteklosti sva imela malo morje izjemnih srečanj, soočila sva se v finalu vseh štirih turnirjev velike četverice. Nisem si mislil, da bom še kdaj dobil take priložnosti, v teoriji možnosti za zmago nimam. Bom pa skušal uživati, imeti pozitivno naravnanost,”

Zanimivo, Murray in Đoković sta se prvič merila leta 2006, prav tako, v Madridu, le da je Masters v tistih časih potekal ob koncu sezone na trdi podlagi v dvorani. Duel je tedaj po treh nizih (1:6, 7:5 in 6:3) dobil Srb.

Navdih kar zadeva trmo in borbeni duh

Teniška maestra sta v 16 letih rivalstva pokrila igranje na vseh ravneh teniških tekmovanj (ATP 250, 500 in 1000 ter Grand Slam turnirji), poleg tega sta se srečala na vseh treh podlagah. V vseh pogledih vodi Srb, ki bo favorit tudi tokrat.

“Pogledal sem si del srečanja proti Dominicu Thiemu, dobro se giba, igra vse boljše, kar je lepo videti, saj je za šport izjemno pomemben igralec,” je o svojem naslednjem tekmecu povedal Đoković in dodal: “Osvojil je tri turnirje velike četverice, dve zlati kolajni na OI in bil številka 1 na ATP lestvici. Odlično je, da še tekmuje, je velik navdih vsem kar zadeva trmo in borbeni duh.”

Težko pričakovano srečanje bo osrednje igrišče Manola Santane v Madridu gostilo v popoldanskih ali večernih urah (četrtek).

Razmerje zmag in porazov na različnih podlagah

Trda podlaga (na prostem): 17-7 za Đokovića
Trda podlaga (v dvorani): 3-1 za Đokovića
Trava: 2-0 za Murraya
Pesek: 5-1 za Đokovića

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!