V Kopru znana gostja s še bolj znanim priimkom

Tenis 6. Maj 202218:52 > 18:53
Olga z očetom Predragom; Foto: Guliverimage

Leta 2017 sta skupaj s Kajo Juvan osvojili mladinski turnir dvojic za dekleta do 18. leta starosti. Samo kakšno leto kasneje je še kot najstnica prišla do zmage na WTA turnirju v Moskvi, zdaj pa se po pol leta odsotnosti vrača med svetovno teniško karavano. V Kopru smo ji ukradli pet minut časa, potem ko je na turnirju serije ITF napredovala v četrtfinale med posameznicami in polfinale v konkurenci dvojic.

Govorimo seveda o 21-letni Olgi Danilović, hčerki slavnega košarkarja Predraga Danilovića.

Ta je v svojih najboljših časih nosil celo dres NBA ekip Miamija in Dallasa, a si ga bo večina košarkarskih navdušencev zapomnila predvsem po izjemnih predstavah pri beograjskem Partizanu, Kinderju iz Bologne in v reprezentančnem dresu. Njegova hčerka je na pravkar odvijajočem se teniškem turnirju v slovenski Istri edina tekmovalka, ki se lahko pohvali z vsaj enim naslovom na turnirjih serije WTA.

Tesno povezana s Slovenijo

Zanimalo nas je, zakaj je Olga, zmagovalka Moskve 2018, za vrnitev na profesionalno raven tenisa izbrala prav Koper, potem ko je zadnje srečanje posameznic odigrala pred več kot pol leta.

Naj spomnimo, Olga je bila nekaj časa lani tudi varovanka slovenskega strokovnjaka Robija Cokana.

Foto: Viktor Červjakov

“Koper je blizu doma, lahko smo prišli z osebnim vozilom, kar mi prija za prvi turnir po daljšem času. S Slovenijo imam za zdaj lepe izkušnje. Tukaj sem igrala prvič že pri dvanajstih letih, poznam Ptuj in Domžale, tam sem nastopala kot mladinka. Tukaj imam tudi prijatelje,” je povedala igralka, ki zadnjih nekaj let predstavlja še največji približek temu, da bi imeli Srbi tudi v ženski konkurenci teniško zvezdnico svetovnega kova.

“Bil je čas, pripravljena sem”

Olgo Danilović smo povprašali tudi o tem, zakaj se je ravno sedaj odločila za vrnitev. “Bila sem pripravljena, vsaj počutila sem se tako, da je moja igra primerna, da se vrnem in po dolgem času zaigram na turnirjih,” je izstrelila srbska igralka.

V Kopru ima od vseh nastopajočih deklet najštevilčnejšo spremljevalno ekipo, saj je tu, poleg fizioterapevta in trenerja (Strahinja Rakić) še njena 10-mesečna psička mešanka Rea.

Psom v športni park Bonifika, kjer poteka turnir ITF Koper, vstop sicer ni dovoljen, a so organizatorji glede Olginega štirinožnega prijatelja naredili izjemo. Rea je velika popestritev predvsem za mlajše obiskovalce teniškega centra.

Po dveh zmagah med posameznicami ter še dvema v paru z britansko veteranko Emiliy Webley-Smith, je Danilović potožila, da jo “ubijajo” noge. “Pogrešala sem tenis in vesela sem, da sem se vrnila. V trenutnem stanju je zame vsaka dodatna tekma bonus, od sebe nimam previsokih pričakovanj” je svoj prvi izziv po pavzi od oktobra opisala Srbkinja.

Njen najljubši navijač minuli teden; Foto: MaHr

Cilj: Čim več tekem in ostati zdrava

Dodala je, da si je uspela malce ogledati tudi lepote Kopra, saj ima s svojo ekipo hotel v samem središču mesta.

“Do konca sezone želim odigrati čim več tekem, to je zdaj najbolj pomembno. Vse se lahko spremeni v enem dnevu, takšna je bila pri meni praksa. Samo, da ostanem zdrava,” je bila glede svoje neaktivnosti v zadnjih šestih mesecih skrivnostna tretja nosilka turnirja.

Foto: Guliverimage

Beograjčanka bo v tej sezoni uporabila zamrznjeno uvrstitev (protected ranking). “Ohranila sem uvrstitev. Če bo potreba, jo bom uporabila. Trenutno imam v načrtu igrati tako kvalifikacije za OP Francije, kot tudi kasneje predtekmovanje Wimbledona,” je zaključila teniška igralka, ki je po očetu podedovala vsaj nekaj višine. Meri namreč 182 centimetrov.

Če bo nekdanja članica elitne stoterice (96. mesto) želela razkriti tudi razlog, zakaj je bila s teniških igrišč odsotna vse od oktobra, ko je zaigrala na ITF turnirju v španskem Les Franquesesu, bomo bržčas morali še nekoliko počakati.

“Mrtve” noge

Skoraj zagotovo bi v izpoved privolila, če bi v nedeljo osvojila turnir, saj bi z njenih pleč padlo veliko breme, a so jo – kot je sama dejala – že po četrtkovem udejstvovanju “ubijale noge”. Danes je tako Belgijki Ysaline Bonaventure dokaj pričakovano predala četrtfinale.

Finale tekmovanja si boste v nedeljo ob 12. uri lahko ogledali na televiziji Sportklub (SK1).

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje