Prvi zvezdnik Umaga: Rekel bi vam, da ste nori

ATP 29. Jul 20229:22 > 10:56 0 komentarjev
zajem zaslona

Prvi zvezdnik turnirja v Umagu Carlos Alcaraz je obrambo lanskega naslova začel s suvereno predstavo proti Norbertu Gombošu. Slovaka je odpravil z izidom 6:2 in 6:3, danes pa ga v četrtfinalu čaka Argentinec, Facundo Bagnis.

Španec je v Umagu lani prišel do prvega resnejšega naslova v karieri.

Po včerajšnjem srečanju osmine finala je najprej odgovoril na vprašanje, kaj bi rekel osebi, ki bi mu pred začetkom sezone napovedala, da bo že do avgusta dosegel 40 zmag: “Rekel bi mu, da je nor (smeh). Izjemen dosežek.”

Alcaraz ima v tej sezoni bilanco 40 proti 8, izstopa podatek, da je pri vseh osmih porazih nasprotnikom odščipnil vsaj niz!

Foto: PePe

“Pogoji za igro v Umagu so čisto drugačni, kot v Hamburgu. Na vse skupaj se še navajam, odboj žogice je popolnoma drugačen. Saj ste videli, zgrešil sem nekaj forehand-ov, nekaj takšnih udarcev je šlo mimo, ki jih ponavadi ne zgrešim, a sem našel način, da igram bolje,” je hitel razlagat 19-letnik.

Slabo znanje matematike

Če bo mladenič dosegel finale Umaga, bi se že po koncu tega tedna povzpel na četrto mesto ATP lestvice, saj bi prvič presegel 5000 točk, kar bi bilo dovolj za boljši izkupiček od Grka, Stefanosa Cicipasa.

Nisem vedel, da bo že finale dovolj. Mislil sem, da moram za to osvojiti turnir, seveda pa je to posebna motivacija,” so besede, s katerimi je Carlitos še enkrat več dokazal, da mu je v prvi vrsti mar predvsem za njegovo igro.

Za konec je povedal, da mu navdušenje publike godi. Pred slačilnico je včeraj na njegov podpis čakala množica mladih ljubiteljev tenisa, o njegovi zgodnji slavi pa priča tudi prizor z Grandstand igrišča, ko je prišel samo za trenutek pogledat dvoboj Moutet – Bagnis in so ljudje iz žepov nemudoma vzeli telefon ter se želeli z njim fotografirati.

“Neopisljiv občutek. Ne čutim nobenega pritiska, ni mi neprijetno,” sprejema trenutno situacijo, v katero se je z odličnimi predstavami spravil sam. Danes ga srečanje četrtfinala proti Facundu Bagnisu (prenos na Sportklubu) čaka ob 20. uri.

[UMAG ATP] lahko spremljate na Sportklubu in pri Telemachu. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.