Nadal izpušča Roland Garros? Kyrgiosa zaradi ropa ne bo

ATP 18. Maj 20239:26 0 komentarjev
Rafael Nadal; FOTO: Guliverimage

Kralj peska Rafael Nadal, ki se že od začetka leta muči s poškodbo kolka, po poročanju španskih medijev ne bo nastopil na OP Francije.

Vse skupaj je v javnost prišlo manj kot teden dni pred začetkom Roland Garros, ki ga je v svoji karieri osvojil kar 14-krat.

Nadal je izpustil vse peščene turnirje in bil bitko s časom, po poročanju španskih medijev pa je bil kralj peska neuspešen.

Španci trdijo, da bo v kratkem tudi sklical novinarsko konferenco in pojasnil stanje, ki mu ne dovoljuje branjenja lanske zmage.

Nadal, ki je nazadnje igral 18. januarja, bi v primeru odpovedi nastopa v Parizu izgubil kar 2000 točk. Imel bi jih le še 445, kar je trenutno dovolj le za 136. mesto na ATP lestvici.

Kyrgiosa zaradi oboroženega ropa ne bo v Pariz

Avstralski teniški zvezdnik Nick Kyrgios se je umaknil z odprtega prvenstva Francije zaradi globoke ureznine v stopalu in ne zaradi operacije kolena. Kot je danes dejal njegov agent za Canberra Times, je Kyrgios dobil ureznino med oboroženim ropom, ko je moški domnevno ukradel njegov avto.

Francoska teniška zveza je ta teden sicer sporočila, da bo Avstralec izpustil Roland Garros zaradi januarske operacije, s katero je želel popraviti strgan meniskus levega kolena.

Foto: Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports/Guliverimage

Toda njegov agent je za Canberra Times povedal, da je koleno “v redu” in da ga prihodnji teden ne bo v Pariz zaradi grde ureznine na stopalu.

“Operacija kolena je potekala tako dobro, kot je le lahko, in njegova rehabilitacija je bila fantastična. Bili smo že na točki, ko smo izvajali obremenitev na igrišču,” je za časopis povedal Daniel Horsfall.

“Morali pa smo priti do točke, da bi lahko udobno odigral pet nizov. Ravno takrat pa se je v njegovi hiši zgodil oborožen rop, med katerim si je precej hudo porezal stopalo. Rana se ne celi pravilno, zato je Nick že skoraj dva tedna spet zunaj igrišča,” je dodal njegov agent.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!