Agonija francoskega zvezdnika se nadaljuje

Nogomet 15. Maj 202316:34 0 komentarjev
Paul Pogba
Paul Pogba. Foto: profimedia

Paul Pogba je po več kot letu dni prvenstveno tekmo znova začel v prvi enajsterici, tekmo Juventusa proti Cremoneseju pa je končal že po 21 minutah.

Francoski zvezdnik Paul Pogba je čakal 390 dni, da na prvenstveni tekmi znova zaigra v prvi enajsterici, njegov nastop pa se je spet končal klavrno. Igrišče je zaradi nove poškodbe zapustil že po dobrih 20 minutah. Juventus je tekmo proti Cremoneseju sicer dobil z 2:0.

30-letnik je zaradi poškodbe kolena izpustil skoraj celotno sezono. Zaradi tega je bilj prisiljen manjkati tudi na svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer je Francija v finalu izgubila proti Argentini po enajstmetrovkah.

Pogba naj bi po novem “udarcu” manjkal dva do tri tedne. Najverjetneje je že končal z letošnjo sezono.

Šele šesti nastop

Francoski reprezentant je Juventus okrepil pred sezono, ko je brez odškodnine prišel iz Manchester Uniteda. Pogba je bil prvič letos del kadra Juventusa v 20. krogu konec januarja proti Monzi, ko je sedel na klopi za rezervne nogometaše. Nato je v 24. in 25. krogu skupaj odigral 39 minut, spet pa se poškodoval in izpustil naslednje štiri tekme. Kasneje je proti Sassuolu odigral 7 minut, proti Lecceju 17, proti Atalanti pa 25. Na tekmi s Cremonesejem je prvič začel, hitro pa končal tekmo 35. kroga.

Paul Pogba
Paul Pogba. Foto: profimedia

Pred tem je prvenstveno tekmo nazadnje v prvi enajsterici začel v lanski sezoni še v majici Manchester Uniteda. 19. aprila 2022 je proti Liverpoolu igro zapustil že v deseti minuti, rdeči vragi pa so morali večnim tekmecem na koncu priznati premoč s kar 4:0.

Po vrnitvi v Torino torej Paulu Pogbaju ne steče. V letošnji sezoni je v vseh tekmovanjih zbral 10 nastopov, na nobenem pa ni na igrišču preživel več kot 25 minut. Skupno je v serie A odigral 104 minute.

Pojavljajo se vprašanja glede Francozove prihodnosti pri Juventusu. Njegova pogodba ga s klubom sicer veže še za tri sezone, na leto pa zasluži okoli 8 milijonov evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!