Rdeča luč za Ruse in Beloruse tudi na Roland Garrosu?

Grand Slam 25. Apr 202214:20 0 komentarjev
Getty Images/Julian Finney

Vse glasnejše so govorice, da bodo ruski in beloruski teniški igralci po Wimbledonu dobili prepoved udeležbe tudi na slovitem pariškem turnirju Roland Garrosu.

Po informacijah uglednega športnega novinarja Stuarta Fraserja se organizatorji pariškega turnirja vse bolj nagibajo k odločitvi kolegov iz Wimbledona in resno razmišljajo, da ruskim ter beloruskim tekmovalcem prepovedo nastop na svojem tekmovanju. Odločitev naj bi sporočili že kmalu, saj so doslej čakali na zaključek francoskih predsedniških volitev, poroča Fraser.

Uvertura v Roland Garros bo sicer masters v Rimu, za katerega italijanski predsednik vlade Mario Draghi vztraja, da se zgleduje po Wimbledonu, čemur pa prireditelji nasprotujejo. Na strani Angležev sicer niso niti na krovnih teniških organizacijah ATP in WTA, ki bodo o nadaljnjem statusu ruskih in beloruskih igralcev razglabljali na sestanku ta konec tedna.

Rimski turnir je sicer letos na sporedu med 2. in 15. majem, medtem ko se Roland Garros prične teden dni pozneje in nato zaključi 5. junija.