Rubljovu mini turnir v Abu Dabiju, Nadal še ni pravi

ATP 18. Dec 202118:08 > 18:13 0 komentarjev
Andrej Rubljov
Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Rus Andrej Rubljov je zmagovalec ekshibicijskega turnirja v Abu Dabiju. V finalu je premagal Škota Andyja Murrayja s 6:4 in 7:6(2). V boju za tretje mesto je bil Kanadčan Denis Šapovalov boljši od Španca Rafaela Nadala (6:7(4), 6:3, 10:6).

Na mini turnirju v Abu Dabiju so nastopili štirje tenisači. V prvem polfinalu je bil Rubljov boljši od Šapovalova, v drugem Murray od Nadala. Za tretje mesto sta se pomerila Kanadčan in Španec, ki se je na turnirju vrnil po daljši odsotnosti zaradi poškodbe. Videlo se je, da še ni optimalno pripravljen za tenis na najvišji ravni, doživel je namreč dva poraza. V boju za tretje mesto je sicer dobil prvi niz, Šapovalov pa se je nato ogrel in zanesljivo dobil obračun.

Izjemno sezono 2021 je Andrej Rubljov zaključil na najboljši možni način. Turnir sicer nima velikega tekmovalnega naboja, vseeno pa je olimpijski prvak v mešanih dvojicah dvoboja vzel precej resno. Andyju Murrayu v finalu ni pustil dihati. Prvi niz je dobil s 6:4, v drugem že tudi vodil, a Škot se je približal. Vseeno je Rus stvari vzel v svoje roke, podaljšano igro drugega niza je dobil s kar 7:2.

Zaključna točka dvoboja Rubljov – Murray:

Abu Dabi, ekshibicija:

Finale:

Andrej Rubljov – Andy Murray 6:4, 7:6(2)

Tekma za tretje mesto:

Denis Šapovalov – Rafael Nadal 6:7(4), 6:3, 10:6

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!