Ko je na Euru “pogrešani” Mbappe videti kot starec (VIDEO)

Euro2024 10. Jul 20249:33 0 komentarjev

Francoska nogometna vrsta je po torkovem polfinalnem porazu proti Španiji zaključila z nastopi na letošnjem evropskem prvenstvu. Da je v finale napredovala boljša reprezentanca, so se strinjali tudi francoski mediji.

Čeprav so z zgodnjim zadetkom Kola Mounianija povedli, francoski nogometaši sinoči niso bili kos razigrani španski vrsti, ki je bila na koncu boljša z 2:1. Roko na srce, svetovni prvaki iz leta 2018 v Nemčiji kljub uvrstitvi v polfinale niso navdušili. Njihove predstave so bile anemične in brezidejne, še posebej v napadu, kjer jim igra kljub pomoči enega najboljših napadalcev na svetu, Kyliana Mbappeja, nikakor ni stekla. To nenazadnje potrjuje tudi dejstvo, da je bil gol Mounianija njihov edini iz igre na tem prvenstvu.

“Nismo storili dovolj, da bi se uvrstili v finale,” je bil jasen Mbappe, ki bo v novi klubski sezoni igral v Španiji za Real iz Madrida. “Španci so igrali bolje in zasluženo potujejo v finale, mi pa domov.”

Kapetan Francozov je večji del prvenstva sicer nastopal poškodovan, saj si je zlomil nos na uvodni tekmi skupinskega dela proti Avstriji. Kljub temu pa se za slabo strelsko formo ni želel sklicevati na poškodbo. “Moramo iti naprej. Za mano je dolgo leto. Šel bom na dopust, da se spočijem, to mi bo zelo koristilo. V nogometu ne smemo komplicirati. Si dober ali pa nisi. Sam nisem bil dober in zato gremo domov. Tako preprosto je,” po tekmi ni ovinkaril 25-letnik.

Foto: Profimedia

Za las zgrešil neslaven dosežek Portugalca

Da Mbappeju v napadu nikakor ni steklo, dokazuje tudi statistika. Na šestih tekmah v Nemčiji je namreč proti nasprotnikovim vratom neuspešno sprožil kar 23 strelov in za las zgrešil neslaven dosežek Portugalca Deca iz leta 2004 (24 strelov). “Turnir je bil neuspešen. Želeli smo postati evropski prvaki, a nam ni uspelo. To je nogomet,” je še pristavil Mbappe.

Da je Francija po prikazanem na tem Euru zasluženo izpadla, so sicer izpostavili tudi pri francoskem dnevniku Le Figaro. “Vendarle se je moralo zgoditi. Francoska ekipa, sicer izjemno trdna v zadnji vrsti, je tokrat precej pričakovano izgubila s Španci. Ti so bili bolj tehnično dovršeni, ustvarjalni in drzni. Kot recimo 16-letni Lamine Yamal, ob katerem je 25-letni Mbappe, ki je bil ‘pogrešan’ na tem prvenstvu, videti kot starec.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!