Serene Williams ne bo na OP ZDA

Tenis 25. Avg. 202113:54 > 13:54
Delite:
Dylan Buell/Getty Images

Ameriška teniška šampionka Serena Williams je zaradi poškodbe odpovedala nastop na letošnjem domačem turnirju za grand slam, odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. Odločitev je sledilcem sporočila danes prek Instagrama.

Williamsova, ki velja za eno najboljših igralk tenisa v zgodovini, je lastnica 23 naslovov zmagovalke turnirjev za veliki slam med posameznicami. Na US Opnu je zmagala šestkrat, nazadnje leta 2014.

“Po skrbnem premisleku in upoštevajoč priporočila zdravnikov in zdravstvene ekipe sem se odločila, da ne bom nastopila na US Opnu, ker se želim v celoti posvetiti zdravljenju poškodbe desne stegenske mišice,” je zapisala Williamsova.

“New York je eno najbolj vznemirljivih mest na svetu in eden mojih najbolj priljubljenih krajev za igranje tenisa. Pogrešala bom srečanje z navijači, vendar pa bom na daljavo navijala za vsakogar. Rada bi se vam zahvalila za neprekinjeno podporo in ljubezen. Na svidenje kmalu,” je še zapisala tenisačica, ki bo 26. septembra slavila svoj 40. rojstni dan. Zapis je pospremila z rdečim srčkom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams)

Letošnji turnir v New Yorku se bo začel 30. avgusta. OP ZDA je zadnji turnir velike četverice na tekmovalnem sporedu v sezoni.

Komentari

Vaš komentar