Slovenec peti na OP Avstralije med gluhimi igralci

Tenis 27. Jan 202416:55 0 komentarjev
Marino Kegl. FOTO: Profimedia.

Najboljši slovenski gluhi teniški igralec Marino Kegl je na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu za gluhe v posamični konkurenci osvojil peto mesto, so sporočili iz krovne Zveze za šport invalidov - Slovenskega paralimpijskega komiteja. Kegl je bil tretji v svoji skupini, po zmagi nad Ekvadorcem Andresom Vazquezom pa je bil peti.

Osem povabljenih igralcev na OP Avstralije so z žrebom razdelili v dve predtekmovalni skupini. Kegl je v skupini A igral z Indijcem Prithvijem Sekharjem, Francozom Olivierjem Gravom in Britancem Esahom Hayatom.

Z Indijcem je izgubil v dveh nizih, s Francozom je klonil v treh nizih, v tretji tekmi pa je premagal Hayata s 7:5, 6:4.

V zadnji tekmi posamičnega dela je igral še proti Ekvadorcu Vazquezu, ki je bil tretji v skupini B. Slovenski igralec je zmagal s 3:6, 6:3, 10:4 in tako zasedel končno peto mesto.

Za zmago se bosta pomerila Sekhar, ki je na tekmovanju prvi nosilec, ter Madžar Gabor Mathe. Indijec je v polfinalu ugnal Francoza Mikaela Laurenta, Madžar pa njegovega rojaka Grava.

Prav Grave je Keglov partner v igri dvojic, francosko-slovenska naveza je izgubila z dvojico Sekhar/Flindell, premagala pa par Laurent/Vazquez. Kegla in Grava v noči na nedeljo čaka še dvoboj s Hayatom in Mathejem.

Letos Kegla od večjih tekmovanj po Melbournu čaka še evropsko prvenstvo v Beljaku, gluhi teniški igralci pa se bodo premierno merili tudi na odprtem prvenstvu Francije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!