Izjemen uspeh Slovenk, ki pišejo zgodovino

Tenis 10. Nov 202311:06 > 11:13 0 komentarjev
Tamara Zidanšek; FOTO: Profimedia

Slovenske teniške igralke so prišle do zgodovinskega uspeha. Na dvoboju s Kazahstanom skupinskega dela pokala Billie Jean King sta Kaja Juvan in Tamara Zidanšek Slovenkam zagotovile uvrstitev v polfinale, kjer se bodo pomerile z Italijo.

Prva je na igrišče stopila Kaja Juvan, ki je brez težav, v 53 minutah, porazila Kazahstanko Ano Danilino s 6:1 in 6:0. Sledil je še dvoboj Tamare Zidanšek in Julije Putinceve, Slovenka pa je po zmagi v prvem nizu s 6:2 Sloveniji že zagotovila polfinale. Drugi niz je sicer nekdanja polfinalistka odprtega prvenstva Francije z enakim izidom izgubila, nato pa je zaradi bolečin predala dvoboj.

“Šlo je za težek obračun, skupina je izenačena. Treba se je boriti za vsako točko,” je takoj po dvoboju proti Danilini povedala Kaja Juvan in dodala: “Nisem pričakovala takšne podpore s tribun.”

Skupinski del tekmovanja se za Slovenijo odvija sanjsko. Uvodni dan sta Juvan in Zidanšek poskrbeli za zmago proti Avstraliji, včeraj pa je Avstralija premagala Kazahstan z 2:1. To pomeni, da je Slovenija po današnjem dogajanju že v polfinalu.

Kaja Juvan
Kaja Juvan. Foto: profimedia

V tretji tekmi dneva, igri parov, ki ni odločala o ničemer, je Slovenija izgubila 1:2 v nizih in dvoboj s Kazahstanom zaključila z izidom 1:2.

Veronika Erjavec in Ela Nala Milić sta dobili uvodni niz s 6:2, drugega izgubili 4:6, v hitropoteznem tretjem pa sta bili Ana Danilina in Žibek Kulambajeva boljši z 10:7.

Tekmice Slovenije v polfinalu bodo Italijanke, zmagovalke skupine D.

Slovenija – Kazahstan 1:2

Kaja Juvan – Ana Danilina 2:0 (6:1, 6:0)

Tamara Zidanšek – Julija Putinceva 1:1 (6:2, 2:6, b.b) predaja

Veronika Erjavec/Ela Nala Milić – Ana Danilina/Žibek Kulambajeva 6:2, 4:6, 7:10

Pred tem je največji ekipni uspeh Slovenija dosegla leta 2003, ko je v Portorožu v četrtfinalu svetovne skupine tedanjega pokala Fed izgubila proti Rusiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!